17.12.2010

Şampiyonlar Ligi 2. Tur Eşleşmeleri!


UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur kura çekimi İsviçre'nin Nyon kentinde yapıldı. Birbirinden zorlu 8 eşleşme de takımlar adlarını çeyrek finale yazdırmak için mücadele edecek. İlk maçlar 15-16 Şubat'ta rövanş maçları ise 22-23 Şubat'ta oynanacak.

Geçen sezon finalde karşı karşıya gelen Bayern Münih ve Inter bu sefer 2. turda eşleşti. Son şampiyon Inter, A grubunda Tottenham'ın arkasında yer alarak kura çekimine 2. torbadan katılmıştı. Benitez ile beraber geçen sezonki görüntüsünden uzak olan Inter, Robben'in yokluğunda geçen sezonu aratan Bayern Münih... Benim favorim Alman temsilcisi.

Barcelona-Arsenal eşleşmesi de 2. turda daha önce finalde karşı karşıya gelen 2 takımın eşleştiği diğer bir mücadele olacak. 17 Mayıs 2006'da finalde karşılaşan bu 2 takımın eşleşmesinden galip gelen taraf 2-1'lik skorla Barcelona olmuştu. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde eşleşen 2 ekipte turu geçen 2-2 ve 4-1'lik skorlarla yine Barcelona olmuştu. Messi, Nou Camp'taki rövanşta attığı 4 golle maça damgasını vurmuştu. Grupları Barcelona 14, Arsenal ise 18 golle tamamladı. Her 2 maçta da gole doyacağımız kesin gibi görünüyor. Xavi-Iniesta sakatlanmazsa Barcelona çeyrek finale çıkar.

Son 6 sezondur Şampiyonlar Ligi'ne 2. turda veda eden Real Madrid, bu sene bu şanssızlığını kırmak isteyecek. Topladığı 16 puanla bu sezon gruplarda en çok puan toplayan takım olan Real Madrid, belalısı Lyon ile eşleşti. Geçen sezon Real Madrid'i 2. turda eleyen Lyon, 2 kez gruplarda denk geldiği Real Madrid ile oynadığı son 6 maçın hiçbirini kaybetmedi, Fransa'daki maçların tamamını kazandı. Yine de Mourinho faktörü ve Lyon'un bu sezonki durumunu göze alırsak ibre Real Madrid'ten yana.

Son 3 sezonda 2 kez final oynayan İngiliz devi Manchester United, son Fransa şampiyonu Marsilya ile eşleşti. Rooney'in dönmesi ile Premier Lig'de de liderliğe yükselen Manchester United gruplarda kalesinde 482 dakika boyunca gol görmemişti. Marsilya ise Zilina deplasmanında aldığı 7-0'lık galibiyetle adından sıkça söz ettirmişti. 2 takım Şampiyonlar Ligi'nde bundan 11 sene önce gruplarda denk gelmiş, Manchester United 2-1, Marsilya ise 1-0'lık skorlarla evinde galip gelmişti. Geçen sezon çeyrek finalde B.Münih'e elenen M.United büyük bir sürpriz olmazsa üstüste 5. kez son 8'e kalır.

2. tura ilk yükselen Danimarta takımı olan ve son 16'ya kalan en zayıf takım olan Kopenhag, son Premier Lig şampiyonu Chelsea ile eşleşti. Son 7 resmi maçında sadece 1 galibiyet alan Chelsea için bu kura 'lokum' gibi gelmiştir eminim. Kendi liginde geride kalan 19 maçta en yakın rakibinin 19 puan önünde lider durumda olan Kopenhag için son 16'ya kalmak bile başlı başına bir başarı zaten. Chelsea önünde pek sürpriz yapacaklarına ihtimal vermiyorum.

Lucescu'nun geldiği 2004-2005 sezonundan itibaren ligde 5 şampiyonluğu bulunan Shaktar Donetsk bu sezon puan rekoru (15 puan) kırarak tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya kaldı ve Roma ile eşleşti. Bu 2 takım tarihlerinde ilk kez 4 sezon önce Şampiyonlar Ligi gruplarında eşleşmiş Roma ilk maçı 4-0 kazanmış, rövanş maçında ise 1-0 yenilmişti. Ligde bu sezon yine şampiyonluğa koşan Shaktar Donetsk'in Roma karşısında bir sürprize imza atıp çeyrek finale kalacağını düşünüyorum.

2. turda sürpriz yapmasını beklediğim diğer takım Tottenham Hotspur. Premier Lig'de 4 büyüklerden Liverpool'u geride bırakıp ilk kez Şampiyonla Ligi'ne kalan Tottenham, Inter'i geride bırakıp A grubunu attığı 18 gol ile lider tamamlamıştı. İngiliz ekibi 2. turda Milano şehrinin diğer köklü takımı Milan ile eşleşti. Özellikle takıma bu sezon katılan Ibrahimovic'in etkili performansı ve ligde 6 puan farkla zirvede yer alan Milan, Şampiyonlar Ligi'nde sadece Auxerre maçlarını kazanarak 8 puanla G grubunu Real Madrid'in arkasında 2. sırada tamamlamıştı. 2007'de şampiyon olan Milan o sezondan sonra Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale hiç kalamadı.

2. turun bana göre en denk eşleşmesi Valencia ile Schalke arasındaki eşleşme. Valencia C grubunda M.United'ın arkasından 2. olurken, Schalke ise ölüm grubunu (B grubu) Lyon ve Benfica'nın önünde 13 puanla lider tamamlamıştı. 3 sezon önce aynı grupta mücadele eden 2 takımın Almanya'daki karşılaşmasını Valencia 1-0 yenmiş, İspanya'daki maç ise 0-0 sona ermişti. Buna rağmen Schalke 8 puanla gruptan çıkmış sonraki turda da Porto'yu eleyerek çeyrek finale yükselmiş ama bu turda Barcelona'ya elenmişti. Valencia ise en son 2006-2007 sezonunda gruplardan çıkmış ve çeyrek finalde o sezonun finalisti Chelsea'ye elenmişti. 2 takımdan kim turu geçse sürpriz olmaz benim için ama yine de Schalke tecrübeli isimleri ile %51 bu turun favorisi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails