2.02.2009

Premier Lig'mi kaliteli yoksa La Liga'mı ?


















Aslında bu soruya cevap vermek çok zor.

Seyir zevki açısından da
kalite açısından da göreceli bir cevap olur.

Bana göre Premier Lig dünyanın seyredilmesi en zevkli ligi. Ama ligde bulunan yıldız oyunculara bakıldığı zaman İspnaya ligi daha önde görünüyor.

Özellikle de Barcelona ve Real Madrid'te
oynamak bir çok futbolcu için kariyerlerinin en üst noktası olarak görülüyor. C.Ronaldo bile Manchester United ile Şampiyonlar ligini kazanmasına rağmen Real Madrid'e gitmek istediğini söylüyordu sezon başında.

Yıllar yılı bir çok
kaliteli futbolcu kariyerinin zirvesindeyken İngiltere liginden İspanya ligine göçüp gitti. Kimi kariyerini daha yukarıya taşıdı kimi de düşüşe geçti.

Ben şahsen 2 ligi de izlerken gayet büyük keyif alıyorum.

Mesela aynı hafta içinde aynı saatte Manchester United-Arsenal
maçı ve Real Madrid-Barcelona maçı olsa hangisini izleyeceğime karar veremem. Çünkü 2 maçıda kaçırırsam çok üzülürüm aynı anda 2'sini izleme şansıda olmayacağı için kötü olur bu durum.

İngiltere ligindeki takımların kalitesi ile İspanya'daki takımların kalitesine baktığımız zaman İngiltere liginde ligi daha çok 4 takımın götürdüğünü görüyoruz. Manchester United-Chelsea-Arsenal-Liverpol'u geçebilen bir takım maalesef olmuyor. (3 sene önce Everton 4. oldu o da istisna). Hatta Abramovich Chelsea'ya alana kadar 4. sıradaki takımda hep Chelsea oluyordu. Diğer takımlar kalitesiz değil, çokta zenginler ama bir türlü bu 4 takımı geçemiyorlar. Ki ligin orta sıralarında yer alan takımlar bile her sene transfere 10'larca milyon pound ödeyebilecek bütçeye sahipler.

Bu durum İspanya'da ise çok farklı. Her ne kadar şampiyonlukta hep Real Madrid ile Barcelona çekişiyor gibi gözükse de Valencia, Atletico Madrid, Villareal, Sevilla her zaman bu 2'liyi zorlayan takımlar olmuştur.

Sonuç itibarı ile İngiltere ligindeki oyun daha zevkli, İspanya ligindeki takımların kalitesi daha üst düzeyde, rekabet daha ön planda.

Karar sizin ben sonuca varamıyorum.

1 yorum:

  1. Al sana sırlama
    1-İngiltere
    2-İspanya
    3-İtalya
    4-Almanya
    5-Türkiye :)

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails