16.02.2009

Bordeuax 3. kez sıçrayabilecekmi ?


Geçen sezon Fransa Ligi'ni 2. sırada bitirerek bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne direk katılan Bordeaux, Chelsea,Roma ve Cluj'un olduğu grupta sadece 2 galibiyet alarak (2'si de Cluj'a karşı) 7 puanla grubunu 3. bitirdi ve Uefa'da yoluna devam etmek zorunda kaldı.

Bordeaux bu sezon Fransa Ligi'nde de Lyon'un istikrarsız sonuçlar alması neticesinde ilk yarı sonunda Lyon'un sadece 3 puan gerisinde ve bu kadar istikrarsız sonuçlar alan bir Lyon'un önünde şampiyon olmaları bile muhtemel.

Kadrolarına baktığımız zaman en önemli oyuncuları hücum hattında. Özellikle Arjantin'li golcü Cavenaghi 22 maçta attığı 12 golle takımın en formda oyuncusu. Cavenaghi'nin partnerleri 24 yaşındaki Cezayir'li Chamakh (22 maç 5 gol), bir zamanlar Manchester'ı kadrosunda da yer almış David Bellion (19 maç 3 gol) ve Bordeaux'un ilerde çok şey beklediği 19 yaşındaki Fransız golcü Obertan (16 maç 2 gol) forvet hattındaki dikkat çeken oyuncular.

Takımda en dikkat edilmesi gereken oyunculardan biri de Rennes'den Milan'a büyük umutlarla transfer edilen ve İtalya'da beklenen başarıyı gösteremeyerek bu sezon Bordeaux'a kiralanan orta saha oyuncusu "Yoann Gourcuff". Çıktığı 24 maçta attığı 5 golle Bordeaux'un orta sahadaki en etkili oyuncusu. Orta sahadaki diğer önemli oyuncuda ön liberoda oynayan takımın kaptanı 27 yaşındali "Alou Diarra". Bunun dışında Brezilyalı "Mendel" ve "Menegazzo" orta sahadaki diğer etkili oyuncular.

Takımın savunma hattında ise tecrübeli isimler ön planda. 1.87 boyunda olan 30 yaşındaki Senegalli "Souleymanou Diawara" defansın sigortası ve bu sezon 23 maçta 2070 dakika sahada kalarak takımda en uzun süre alan oyuncu. 33 yaşındaki Fransız "Jurietti" de defanstaki tecrübeli oyunculardan bir diğeri. Bunun yanı sıra Barcelona'dan kiralanan "Carlos Henrique"de bu sezon sadece 8 maçta görev alsada 1.88'lik boyu ile görev verildiği zaman etkili oynayan bir oyuncu.

Kalede ise genellikle 36'lık "Ulrich Rame" görev alsada (15 kez ilk 11'de oynadı), 25 yaşındaki "Valverde" de 28 maçın 12'sinde ilk 11'de sahaya çıktı.

Takım kadrosunun %65'i (18 oyuncu) Fransız. Bunun yanı sıra takımda 4 Brezilya'lı, 2 Arjantin'li, 1 Senegal'li, 1 Burkina Faso'lu, 1 İtalyan ve bir de Cezayir'li oyuncu var.

Takımın yaş ortalaması ise 24,6 olmasına rağmen muhtemel 11'in yaş ortalaması 27,6

Takımın muhtemel 11'i şu şekilde :

U.Rame-Chalme,Jurietti,Diawara,Planus-Menegazzo,Wendel,Diarra,Gourcuff-Chamakh,Cavenaghi


Gelelim maçla ilgili değerlendirmeme...

Bence gelebilecek en iyi takımlardan biri geldi. Ne çok zayıf bir takım nede çok güçlü bir takım. Tam dişimize göre Fransız ekibi.

Geçen sene Uefa kupasında gruplardaki maçta 2-1 yenilmiştik. Maçın ilk yarısında tek kale oynamamıza rağmen özellikle Nonda'nın beceriksizliği yüzünden 3-0,4-0 önde bitecek bir ilk yarıyı 1-0 önde tamamlamış ve 2. yarıda yediğimiz 2 golle 2-1 mağlup ayrılmıştık.

O zamanki takımla şu anki takım arasına çok fark var. Özellikle Lincoln'un bu sezonki formu, Baros'un fırsarçılığı, Arda ve Kewell'in iyi oyunu kalede güven veren bir De Sanctis'in oluşu orta sahada Ayhan,M.Topal ve Barış gibi 90 dakika yorulmak bilmeyen maçın her dakikasında canını dişine takan bu tarz oyuncuların oluşu Galatasaray adına umut verici durumlar.

Özellikle Uefa'da gruptaki Olympiakos,Hertha ve Benfica maçlarında da görüldüğü üzere karşısındaki rakibe karşı üst düzey bir motive ile oynadığı zaman bu takımın içerde dışarda yenemeyeceği takım yok. O nedenle bu turda da bu takımların seviyesindeki bir Bordeux'un gelmesi bizim için bir avantaj.

İlk maçın deplasmanda olması, Avrupa'nın her yerinde Türk'lerin hangi takım olursa olsun, kendilerine ayrılan yerden fazla sayıda statta yer almaları, son dakikaya kadar destek vermesi ve Galatasaray'ın ilerdeki muhteşem 4'lüsü ile her takıma gol atabilecek bir kapasitede olması ilk maç için avantajlı bir skorla dönülmesini ve turu geçmeye yakın olan taraf olduğunun göstergesidir.

Son olarak bu maç belki de Mehmet Topal-Gouffran, Lincoln-Diarra, Servet-Cavenaghi, Baros-Henrique eşleşmelerinde kazananın avantajlı olacağı bir maç olucaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails