24.05.2009

Almanya'da Wolfsburg Tarih Yazdı!

Bu öğlen 16:30'ta başlayan Almanya ligi maçları sonunda Bundesliga şampiyonu belli oldu. Aslında şampiyon geçen hafta belliydi. Bayern'in Hoffenheim deplasmanında çok önemli bir 2 puan bırakması ile Wolfsburg son haftaya Stuttgart ve Bayern Münih'in 2 puan önünde giriyordu. Bayern Münih'lilerin kendileri bile Wolfsburg'un sahasında Werder Bremen'e yenileceğine ihtimal vermiyordur eminin.

Bu maça kadar çıktığı 16 iç saha maçında 15 galibiyet almış bir takımın Uefa kupası finalinde 120 dakika zorlu bir mücadeleden çıkmış ve kupayı alamamanın moralsizliği ile sahaya çıkmış Werder'in bu deplasmandan 3 puan alma ihtimali yok denecek kadar azdı.
Maçta beklenildiği gibi geçti ve ilk 25 dakika da 3-0 öne geçen Wolfsburg sahadan da 5-1'lik bir galibiyet alarak kendi seyircisi önünde şampiyonluğu doyasıya kutladı. Son 6 iç saha maçında 2'den az gol atmayan Wolfsburg bu sezonki üçüncü 5 gollü galibiyetini elde ederken ligi de 80 golle en golcü takım olarak tamamladılar.

Felix Magath çok güzel bir takım oturtmuş eyvallah da Grafite-Dzeko-Misimovic 3'lüsü şampiyonluğun baş mimarlarından kesinlikle. Grafite(28)-Dzeko(26) ikilisinin ligde attığı toplam gol sayısı 54 ki Almanya liginde yer alan 10 takım tüm sezon bu kadar gol atamadı. Özellikle Dzeko son 5 maçta 10 gol atarak formunun zirvesine ulaştı. Misimovic'te yaptığı 20 asist ile açık ara ligin asist kralı. Gol krallığı listesinin ilk 2'sini söylemeye gerek yok sanırım.


Sonuç olarak ligin en çok galibiyet(21) alan takımı olan, ligin en çok gol(80) atan takımı olan, ligin en iyi averajına(+39) sahip olan ve ligin iç sahada en çok puan(49) toplayan, son 16 haftada 14 galibiyet alan takımı Wolfsburg hakederek şampiyon oldu. Seneye Felix Magath Schalke'de olacak. Dzeko ve Grafite'nin de takımda kalması düşük bir ihtimal ama Wolfsburg tarihinde bir ilke imza atarak kulübe ilk şampiyonluğu getirdikleri için alkışlamak gerekiyor.

Dipnot: Bayern Münih 2. olarak, hayal kırıklığı yaşanan bu sezonda en azından Devler Ligi'ne direk katılmayı garantiledi. Sezonu 3. sırada kapatan Stuttgart'da Markus Babbel'in gelişi ile yakaladığı çıkışta en azından Devler Ligi ön elemesi oynamaya hak kazanarak sezonu mutlu tamamladı. 4. Hertha, 5. Hamburg ve Almanya Kupası'nı kazanan Werder Bremen gelecek sezon Almanya'yı Avrupa kupalarında temsil edecek diğer takımlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails