25.05.2009

Barcelona'da Şampiyonluk Kupasını Aldı


Yukarıdaki resimleri 2 hafta önceden de görme ihtimalimiz yüksekti aslında.

10 Mayıs günü Nou camp'ta Villareal ile karşılaşan Barcelona ilk yarıyı 3-1'lik skorla galip kapatmıştı ve bu skor Katalan'ların şampiyonluğunu resmen ilan etmesi anlamına geliyordu. 64'te Rossi'nin yerine oyuna giren milli oyuncumuz Nihat'ın yaptırdığı penaltı ile 78'de fark 1'e inmişti. Herkes şampiyonluk kutlamalarına hazırlanırken Llorente 90+4'te ağları havalandırarak şampiyonluk kutlamalarını erteletiyordu.

Kaderin cilvesi bu ya aynı Villareal ertesi hafta El Madrigal'de Real Madrid'i konuk ediyordu. Cumartesi günü oynanan maçı 3-2 ev sahibi ekip kazanırken, Barcelona Pazar günkü maçını oynamadan resmen şampiyondu. Ertesi gün Barcelona, Mallorca'ya yenilse de değişen birşey olmuyordu.

Bu hafta sonu sahasında Osasuna ile karşılaşan Barcelona, Devler Ligi final maçını düşünürek sahaya 9 as oyuncusunu dinlendirerek çıktı. Saha sonucunun önemsiz olduğu bu maçı Barcelona 1-0 kaybetse de maç sonunda ki şampiyonluk kutlamaları görülmeye değerdi.

Osasuna maçında ağları havalandıramayan Barcelona'nın 35 maç sonra bir maçı gol atamadan tamamladığını ve bu sezon ilk defa 2 maç üstüste kaybettiğini de hatırlatalım.

37. hafta itibarı ile ligde toplam 104 golü bulunan Barcelona'da Eto'o (29), Messi (23). Henry (19) 3'lüsü bu gollerin 71'ine imza attı ve bu sezon La Liga'da yer alan 17 takımı gol sayısında geride bıraktı. 19 asistle ligin açık ara asist kralı olan Xavi'de bu şampiyonlukta en çok pay sahibi oyunculardan biri kesinlikle.

Takımın başına Barcelona'nın altyapı hocası olan ve aynı zamanda Barcelona'nın efsane oyuncularından olan Guardiola'yı getiren Barcelona bunun meyvelerini hem şu anda Avrupa'nın en iyi oynayan takımı olarak hem de lig ile İspanya Kral Kupası'nı kazanarak elde etti. Ronaldinho'nun da sezon başında takımdan ayrılması ile Barcelona özlediğimiz 90'ların başındaki Barcelona halini aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails