11.10.2009

90+3'te Martin Palermo'nun Attığı Golden Sonra Yaşananlar!

Bugün izin günüm olması nedeni ile tüm günü arkadaşlarım ile dışarda geçirip saat akşam 10'da eve gelince birçok spor olayından uzak kalmıştım.

Yatmadan önce ne var ne yok bakayım derken Maradona'nın bu ilginç gol sevinci gözüme ilişti.

Eylül ayında oynanan eleme maçlarında 2 mağlubiyet alarak Dünya Kupası'na gidememe tehlikesi ile karşı karşıya kalan Arjantin dün gece Peru'yu ağırladı kendi sahasında. Bu maçtan 4 gün sonra ilk 4'e girme hesapları yapan Uruguay ile deplasmanda karşılaşacaklarını düşününce puan kaybına haliyle tahammü yoktu Maradona'nın öğrencilerinin.

Güney Amerika grubunda sonuncu sırada yer alan Peru'ya karşı 48'te Higuain ile öne geçen Arjantin bir türlü farkı arttıramamış ve 89. dakikada yediği gol ile zor duruma düşmüştü. Arjantin için herşey buraya kadar, Messi'yi Güney Afrika'da izleyemeyeceğiz, Maradona'nın sonu Terim gibi olacak derken 90+3. dakikada Martin Palermo'nun golü herşeyi bir anda tersine çeviriyordu.

Bu gol ile 3 puanı kazanan Arjantin 4. sıradaki yerini korurken, Uruguay'da Ekvador deplasmanında son dakikada Forlan'ın golü ile 2-1 galip gelerek umutlarını sürdürüyordu. Arjantin son maçlar öncesinde 25 puanla 4. sırada. Uruguay 24 puanla 5. sırada yer alırken Ekvador'da 23 puanla 6. sırada.

4.nün direk Güney Afrika'ya gideceğini, 5.ninde play-off'lardan sonra %90 Güney Afrika'ya gideceğini düşünürsek eğer Palermo'nun o golü atamaması belkide Arjantin'in grubu 6. sırada bitirmesi anlamına gelecekti. O nedenle Maradona gol sevincinde kendini kaybetmekle haklı belkide.

İŞTE PALERMO'NUN SON SANİYE GOLÜ VE MARADONA'NIN GOL SEVİNCİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails