20.10.2009

Avrupa'da Play-Off Eşleşmeleri Belli Oldu!

Fırat İşbecer'in bugün radyoda söylediği gibi Platini Rusya, Fransa ve Portekiz'i kayırdımı bilinmez ama bugün çekilen kuralar sonrası bu 3 takım Güney Afrika için açık ara favori gözüküyor.

Türkiye'nin yer aldığı 5. grubu 2. sırada bitirerek play-offlara kalan Bosna Hersek, Portekiz ile eşleşirken büyük bir mucize peşinde koşacak. İlk maçın Portekiz'de olduğunu düşünürsek ikinci maçın prestij maçı olacağını düşünüyorum.

Diğer bir eşleşme ise Rusya ile Slovenya arasında. Kendi sahasında Almanya'ya yenilerek grubu 2. bitiren Hiddink'in öğrencileri, Çeklerin önünde play-off vizesi alarak uzun bir aradan sonra uluslararası şampiyonaya katılmaya yaklaşan Slovenya ile tur mücadelesi verecek. Bu turda ilk maç Rusya'da. İlk maçın dondurucu kış atmosferinde geçeceğini de varsayarak Rusya'nın rövanşa rahat çıkabileceğini söyleyebilirim.

İtalya'nın ardından 8. grubu 2. sırada bitiren İrlanda Cumhuriyeti Fransa ile eşleşti. Her ne kadar bu eşleşmede Fransızlar favori gözüksede İtalya'ya 2 maçta da yenilmeyen ve grubu namağlup bitiren İrlanda'nın elemesi sürpriz olmaz bence. Hele ki böyle bir Fransa'yı bulmuşken.

En çok dengede olan eşleşme ise Ukrayna ile Yunanistan arasında olacak görünüyor. İsviçre'nin lider bitirdiği 2. gruptan play-off vizesi alan komşu, 6. grupta İngiltere'nin ikramı ile son anda Hırvatistan'ın önünde grubu 2. bitiren Ukrayna ile Güney Afrika için kapışacak. İlk maçı sahasında oynayacak Yunanistan çok az farkla favori gözüksede turu kim geçerse geçsin sürpriz olmayacak gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails