24.10.2009

Şampiyonlar Ligi 3. Hafta Değerlendirmesi!

Şampiyonlar Ligi'nde en çok sürpriz sonucun çıktığı bir haftayı geride bıraktık. Özellikle Salı günü oynanan maçlarda çıkan sonuçlar herlesi şaşırtırken sürpriz bir şekilde bazı gruplarda durumlar iyice karıştı. 2-3 grupta ise durumlar yavaş yavaş netleşmeye başladı.

A grubunda haftanın en önemli maçında Fransa'da Bordeaux sahasında Bayern Münih ile karşılaştı. Rivery ve Robben gibi önemli eksikleri olan Bayern karşısında Bordeaux maçı 2-1 kazanarak 7 puana ulaştı. Maçı Bayern 9 kişi tamamlarken Bordeuax'da maçta 2 penaltı kaçırdı. Grubun diğer maçında ise Juventus, M.Haifa'yı tek golle geçerek ilk galibiyetini aldı ve 5 puanla 2. sıraya yükseldi. 0 puanlı olan İsrail ekibi henüz grupta golde atamadı.

Beşiktaş'ın da yer aldığı B grubunda Manchester United Rusya deplasmanından tek golle galip gelerek 9 puana ulaştı ve hemen hemen gruptan çıkmayı garantiledi. Temsilcimiz ise zorlu Wolfsburg deplasmanında Ferrari ve Rüştü'nün ekstra performansı ile maçı gol yemeden tamamlayarak beraberliği kurtardı. Mustafa Denizli Şampiyonlar Ligi'nde ilk puanını alırken, Beşiktaş'ın içerde Wolfsburg ve CSKA Moskova maçları olduğunu düşününce grupta hala avantajlı olduğunu söyleyebiliriz.

3 hafta önce kendi sahasında Zürih'e yenilerek şok yaşayan Milan, bu sefer Real Madrid'i deplasmanda mağlup ederek herkesi şaşırttı. Maça Dida'nın eski günleri aratmayacak şekilde yediği golle başlasalarda Pato'nun attığı 2 gol ve Pirlo'nun attığı Hagivari gol ile maçı 3-2 kazanarak 6 puana ulaştılar. Grubun diğer maçında ise Marsilya, Zürih deplasmanında tek golle gülerek gruptaki ilk puanlarını aldı.

D grubunda oynanan maçlar bir teknik direktörün sonunu hazırladı. Stamford Bridge Stadı'nda oynanan maçta Chelsea, Atletico Madrid'i 4-0 gibi ezici bir skorla yenerek grupta 9 puana ulaştı. Bu sonuç ile son kredisini dolduran A.Madrid'in hocası Abel Resino'nun görevine son verildi. Porto ise 1-0 geriye düştüğü maçta APOEL'i 2-1 ile geçerek 6 puana ulaştı. Hulk attığı 2 gol ile Portekiz ekibinin gruptan çıkma adına büyük avantaj ele geçirmesini sağladı.

Salı gününün en büyük sürpriz sonuçlarından biri Anfield Road'ta ortaya çıktı. Liverpool'un Lyon'u ağırladığı maçta Fransız ekibi son dakikada bulduğu gol ile grupta 9 puana ulaştı ve Devler Ligi'nin en zorlu grubunda büyük avantaj sağladı. Fiorentina ise Macaristan deplasmanında gol düellosu şeklinde geçen maçta Debrecen'i 4-3 yendi ve 6 puana ulaştı. 2 deplasman maçı olan Liverpool 3 puanla 3. sırada yer alıyor grupta ve kalan maçlarda mucizeye ihtiyaçları olacak.

Barcelona ve Inter'in çok kolay çıkmasının beklendiği F grubunda durumlar iyice karıştı. Buna sebep olan ise Gökdeniz Karadeniz oldu. Nou Camp deplasmanından Barcelona'ya karşı takımının galibiyet golünü atan Gökdeniz grubun iyice karışmasını sağladı. Inter ise kendi sahasında Dynamo Kiev ile 2-2 berabere kalarak 3 maçta 3 beraberlik aldı ve sonuncu sıraya düştü. Grupta diğer yer alan 3 takım ise 4 puanla sıralandı. Inter'in Barca ve Dynamo Kiev deplasmanlarındaki performansı çıkıp çıkmayacağını belirleyecek. Gökdeniz'li Rubin Kazan ise bir sürpriz peşinde daha koşacak kalan maçlarda.

Diğer 3 İspanyol kulübünün aksine haftayı galibiyetle kapatan Sevilla gruptaki liderliğini hemen hemen garantiledi. Almanya'da Stuttgart'a konuk olan Endülüs ekibi 3 puanı 3 golle alırken 9 puana ulaştı. Grubun diğer maçında ise Rangers sahasında Romanya temsilcisi Unirea'ya 4-1 yenilerek gruptaki konumunu zora soktu. Maçta atılan 5 golün 3'ü kendi kalesine olurken Romanya temsilcisi 4 puana yükselerek 2. sıraya yükseldi.

Chelsea ve Manchster United gibi 3'te 3 yapma fırsatı yakalayan diğer İngiliz ekibi Arsenal'in bu hevesi 90. dakikada gelen gol ile yıkıldı. Hollanda'da Alkmaar ile karşı karşıya gelen Topçular Fabregas ile ilk yarı öne geçselerde Mendes'in son dakikada attığı gol ile 2 puan bıraktı. Arsenal 7 puan ile liderliğini sürdürürken Alkmaar 2. beraberliğini aldı. Grubun diğer maçında ise Olympiakos, Standart Liege'yi 90. dakikada attığı gol ile devirerek iç sahada 2'de 2 yaptı ve H grubunda 6 puanla 2. sırada yer aldı. S.Liege ise 1 puanla son sırada yer aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails