6.11.2009

Şampiyonlar Ligi 4. Hafta Değerlendirmesi!

Şampiyonlar Ligi'nde 4. maçları geride bırakırken yine sürpriz sonuçlarla karşı karşıya kaldık.

Özellikle bu hafta içi oynanan maçlar sonucunda Şampiyonlar Ligi'nin gediklisi olan takımların gruplardan çıkamama tehlikesi ile karşı karşıya kalması bizleri çok fazla şaşırttı. Öte yandan 2. tura çıkacak 16 takımdan 7'si gruplarda henüz oynanmamış 2 maç olmasına rağmen belli oldu.

A grubunda favori olarak gösterilen Bayern Münih ve Juventus'un arasından sıyrılan Bordeauax, bu gruptan çıkmayı garantileyen ilk takım oldu. Allianz Arena'da B.Münih'e konuk olan Franzız ekip karşılaşmayı 2-0 kazanırken puanınıda 10'a yükseltti. 4 puanda kalan Bayern ise bir üst tur şansını mucizelere bıraktı. 2 hafta önce Torino'da M.Haifa'yı 1-0 geçen Juventus, İsrail deplasmanında da aynı skorla galip gelerek 8 puana yükseldi.

B grubunda Beşiktaş, İstanbul'da ağırladığı Wolfsburg'a 3-0 yenilerek 1 puanda kalırken 2. tura yükselme şansını tamamen kaybetti. Old Trafford'ta oynanan M.United-CSKA Moskova maçında konuk ekip maçın son 7 dakikasına 3-1 önde girdi. 84'te Scholes, 90+2'de 2 hafta önce Rusya'da yine son dakikalarda tek golü atan Valencia'nın golleri ile 1 puanı kurtaran ManU 2. tura çıkmayı garantiledi. 4 gruba yükselen CSKA Moskova, 7 puana ulaşan Wolfsburg ile 3 hafta sonra içerde oynayacağı maçı kazanıp tur vizesi arayacak.

CL'nin en zor gruplarından biri olan C grubunda son 2 maç öncesinde 4 takımında 2. tur şansı hala devam ediyor. Sonucu en çok merakla beklenen maçta Milan ile Real Madrid karşılıklı goller ile 1'er puanı paylaşırken her 2 takımda 7 puana yükseldi. Gruptaki ilk puanlarını 2 hafta önce İsviçre'de alan Marsilya, kendi sahasında ağırladığı Zürih'i 6-1'lik skorla geçerek 6 puana ulaştı. İsviçre temsilcisi ise 3 puanda kalırken grubun son sırasındaki yerini korudu.

D grubunda heyecan beklenenden kısa sürdü ve 4. maçlar sonunda gruptan çıkmayı garantileyen 2 takımda belli oldu. Madrid'te Chelsea'yi ağırlayan Atletico, Agüero ile 1-0 öne geçsede Drogba'nın 2 golü ile 2-1 yenik duruma düştü. Son dakikada Agüero'nun frikik golü ile A.Madrid 1 puan alsada 2 puana ulaşarak CL'ye veda etti. Grubun diğer maçında APOEL'i deplasmanda 84. dakikada Falcao'nun attığı gol ile deviren Porto 9 puana yükselerek tur vizesini kaptı.

Son 5 sezonun 4'ünde en az çeyrek final oynayan Liverpool'un bu sezon 2. tura yükselmesi mucizelere kalmış gibi görünüyor. 2 hafta önce Anfield Road'ta Lyon'a 90. dakikada yediği gol ile 2-1 mağlup olan Kırmızılar, Fransa'da oynanan maçta yine 90. dakikada yediği gol ile 1 puan almak zorunda kaldı. Aldığı 1 puanla 10 puana ulaşan Lyon 2. turu garantilerken Liverpool 4 puana ulaştı. Fiorentina ise Artemio Franchi'de ağırladığı Debrecen'i 5-2 gibi farklı bir skorla geçerek 9 puana yükseldi ve bir üst tur için büyük avantaj yakaladı.

Kuralar çekildiğinde Barcelona ve Inter'in rahat çıkar diye düşünüldüğü F grubunda işler iyice karıştı. 2 hafta önce Gökdeniz'in golüyle Nou Camp'ta Rubin Kazan'a 2-1 yenilen Barça, Rusya deplasmanında da golsüz berabere kalınca Rubin ile beraber 5 puana ulaştı. 85. dakikaya kadar D.Kiev'e karşı 1-0 geride olan Inter ise son 5 dakikada bulduğu 2 golle karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı ve 6 puanla sonunculuktan grup liderliğine yükseldi. Kiev ise 4 puanla sonuncu sırada yer aldı.

G grubunda beklenildiği gibi Sevilla rahat bir şekilde gruptan çıkmayı garantiledi. Gruptaki ilk 3 maçınıda kazanarak 9 puanla 4. maçlara giren Endülüs ekibi sahasında ağırladığı Stuttgart ile 1-1 berabere kalsada 10 puanla 2. turu garantiledi. Alman ekibi ise 3 puanla 3. sırada yer aldı. Grubun Romanya'da oynanan diğer maçında Rangers son dakikada yediği golle Unirea karşısında 1 puana razı oldu. Romanya ekibi 5 puanla 2. sıradaki yerini koruyor. Rangers ise sadece 2 puanda.

H grubunda yer alan Arsenal, diğer 3 İngiliz temsilcisinden ikisi gibi 2. tura çıkmayı garantiledi. Alkmaar'a karşı her 2 yarıda bulduğu 2 gol ile 4-1'lik net bir skorlu galibiyet alan Wenger'in öğrencileri 10 puanla grubunun zirvesinde yer alıyor. Ligede istediği gibi başlayamayan Alkmaar 2 puanla grubun son sırasında yer alıyor. Sinan Bolat'ın kalesini koruduğu Standart Liege ise Belçika'da ağırladığı Olympiakos'u 2-0'lık skorla geçerek gruptaki ilk galibiyetini aldı ve 4 puanla 2. tur şansını sürdürdü. Zico'nun ekibi ise 6 puanla 2. sırada yer almaya devam etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails