24.05.2010

Blackpool 123 Yıllık Tarihinde İlk Kez Premier Lig'de!



İngiltere'de play-off heyecanı bizim ülkemizden birkaç gün önce sona erse de sonuç itibarı ile Türkiye'de ki play-offlara benzer bir sonuç çıktı.

TFF, Bank Asya 1.ligdeki play-off sistemini İngiltere'deki sisteme benzetmiş ve 3-4-5-6. sırada ligi tamamlayan takımlara play-off oynarak Süper Lig'e yükselme hakkını tanımıştı. Bank Asya 1. lig'i 6. sırada bitiren (4 takım içinden sonuncu) Konyaspor, bizim ülkemizde Süper Lig'e çıkarkan, İngiltere'de de durum aynıydı.

Ligi 6. sırada bitiren ve pek fazla şans tanınmayan Blackpool, önce 3. sıradaki N.Forest'ı 2-1 ve 4-3'lük skorlarla saf dışı bırakan Portakal renkli takım finalde de Leicester'ı 3-2 yenerek tarihinde ilk kez Premier Lig'e yükseldi.

Ada'nın kuzeybatısında Lancashire bölgesinde yer alan ve forma renkleri ile adeta Hollanda milli takımını andıran Blackpool, 1887 tarihinde kuruldu ve tarihindeki tek başarı 1953 yılında kazandıkları FA Kupası.

Henüz 3 sene önce Championship'e yükselme başarısı gösteren Blackpool, bu ligdeki ilk sezonu olan 2007-2008'de kümede kalmayı 2 puan ile garantiledi. (O sezonu 54 puanla 19. sırada tamamlarlarken, aynı sezon 52 puanla küme düşen Leicester bir sezon sonra Championship'e geri yükseldi ve play-off finalinde Blackpool'un rakibi oldu).

Championship'te 2. sezonlarında da sadece 56 puan toplayan ve ligi 16. sırada bitiren Portakal-Beyaz renkli takım geride bıraktığımız sezonu ise 70 puanla 6. sırada tamamladı. (7. sıradaki Swensea son maçında Doncaster ile 0-0 berabere kalarak 69 puanla ligi bitirdi.)

Tarihinde ilk kez Premier Lig'de yer alacak olan Blackpool, sezon sonuna kadar TV gelirleri dahil 90 milyon pounda yakın bir gelirin de sahibi olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails