24.02.2011

Haftanın Fotoğrafı!


Dışarıdan objektif gözle izleyen birisinin 'Premier Lig kalitesinde' diyeceği bir maçtı şüphesiz Beşiktaş-Fenerbahçe maçı.

Niang'ın orta sahadan topu alarak 3 kişiyi peşine takarak koşması, Ekrem Dağ'ın attığı müthiş gol, skor üstünlüğünün toplam 3 kez değişmesi, Alex'in 3 golle yıldızlaşması, Dia'nın direkten dönen şutu, Hugo Almeida'nın skor 2-1 iken kaçırdığı pozisyon...

Bu maçla birlikte özellikle basketbol maçlarında çok fazla kullanılan 'kırılma anı' terimi futbol lügatında da iyice kendine yer buldu.

Maçta belki birçok kırılma anı vardı, hatta Almeida'nın skor 2-1 iken kaçırdığı pozisyon gol olsa muhtemelen Beşiktaş'ın farka gideceği bir maç olabilirdi ama yine de Ferrari'nin hem skor üstünlüğü hem de futbol üstünlüğü Beşiktaş'taykan Lugana'ya dirsek atması bu maçın seyrini 180 derece değiştirdi.

Devamında yedeklere stoper bile almayan Schuster'in Aurelio'yu stopere çekmesi ve o dakikaya kadar Alex'i resmen kitleyen Necip'i oyundan çıkarması son yılların en müthiş derbisini Fenerbahçe'nin 4-2 kazanmasını ve Alex'in yıldızlaşmasını sağladı.

Özellikle Beşiktaşlılar için maçın son yarım saati her ne kadar zulüm olarak geçse de dışarıdan tarafsız olarak izleyenler olarak biz bu maçtan çok keyif aldık. Galatasaraylı olmamam ve her zaman Galatasaray-Fenerbahçe maçlarının popülerite olarak dünyanın sayılı derbileri arasında bulunmasına rağmen Beşiktaş-Fenerbahçe maçları hep daha keyifli olmuştur bu da bir gerçek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails