21.02.2011

Kredi Kartına 6 Taksitle Kaleci Transferi!

Ligin 2. yarısında kendi stadı Buca Arena'ya geçtikten sonra gözle görülür bir yükselişe geçen Bucaspor ara transferde kalesini Norveç liginde Bodo Glimt forması giyen 19 kez Estonya milli takım kalesini koruyan Pavel Lovrek ile doldurmuştu.

30 yaşındaki kaleci her ne kadar ligde çıktığı ilk maçta 5 gol yese de sonraki maçlarda harika performans sergilemiş, özellikle geride bıraktığımız haftasonu oynanan Galatasaray maçında takımının fark yemesini önlemişti.

Londak'ın transferinin perde arkasına baktığımız zaman ise Bucaspor'un dünyada belkide bir ilki gerçekleştirdiğini görüyoruz.

Devre arasında takımın başına gelen Samet Aybaba elini cebine atıp Londak'ın transferine aracı oldu. Burada 'eline cebe atmak' deyimini gerçek anlamda kullandığımı belirteyim. Çünkü bu transferde Samet Aybaba'nın kredi kartı kullanılmıştı.

Daha önce defalarca izlediği Londak'ı Bucaspor'a transfer etmek isteyen Samet Aybaba kulübün içinde bulunduğu maddi krize rağmen Estonyalı kaleciyi kadrosuna katmayı başardı. Londak'ın takıma katılmasından sonra ilk ödemeyi vermekte sıkıntı çeken Bucaspor'un imdadına yetişen Samet Aybaba bu ödemeyi kendi kredi kartı ile yaptı ve 6 taksite böldürdü.

Bu transfer 1979 yılında 1 inek karşılığında Güneşspor'dan Şekerspor'a transfer olan Arif Peçenek gibi şüphesiz hafızalarımızdan hiç silinmeyecek ve tarihin en unutulmaz transferleri arasında kendine yer bulacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails