27.05.2011

Fulham UEFA Avrupa Ligi'nde!


Resmi açıklama gelmediği sürece bu tarz konularda bundan sonra erken yazı yazmayacağım. Daha 2 gün önce yazdığım 'Küme düşen 2 takım UEFA Avrupa Ligi'nde' yazım şu anda geçerliliğini kaybetti bile.

Küme düşen takımlardan Birmingham City, Lig Kupası'nı kazandığı için gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak ama diğer küme düşen takım Blackpool'un UEFA'da oynayama ihtimali yok.

UEFA centilmenlik sıralamasında ilk 3'e giren ülkelerin o sezon en centilmen takımını ek kontenjandan Avrupa Ligi'ne dahil ediyor. İngiltere'de İsveç ve Norveç'le birlikte ilk 3'e giren ülkeler arasında.

Premier Lig'in son haftasında Fulhamlı Zoltan Gera, Arsenal maçında kırmızı kart görmüş ve twitter aleminde Fulham'ın fair-play sıralamasında Blackpool'un gerisine düştüğü ve Avrupa Ligi'ne katılma hakkını Blackpool'a kaptırdığı konuşuluyordu.

Bugün açıklanan 'Premier Lig fair-play puan durumunda' ise Fulham gördüğü o kırmızı karta rağmen Blackpool'un üstünde 4. sırada yer alıyor. İlk 3 sıradaki takımlar Chelsea, Tottenham, Manchester United lig sıralamarı nedeni ile gelecek sezon Avrupa kupalarında mücade edeceğinden dolayı bu hak otomatikmen Fulham'a geçmiş oluyor.

Aslında geçtiğimiz haftasonu maçlar oynandığı sırada Blackpool, Avrupa Ligi'ne gidiyor sözü dedikodudan ibaret değil. Çünkü; lig sonunda Fulham'ın 'Fair-Play liginde'ki puanı 316.0. Blackpool ise 315.8 puanla tamamlamış ve çok küçük bir puan farkıyla bu fırsatı kaçırmış. Manchester United maçında o tek sarı kartı görmeseler Fulham'ın önünde 4. olup Avrupa Ligi'ne katılabilirlerdi.

UEFA, her ne kadar Fair-Play kontenjanından en centilmen 3 ülkenin en centilmen takımlarını ek kontenjdan Avrupa Ligi'ne gönderse de bu 3 takım Avrupa Ligi'ne ilk ön eleme turundan başlayacak. Diğer bir deyişle ilk maçlarını Temmuz ayının ortasında oynayacaklar ve gruplara kalmak için 4 takım elemek zorunda kalacaklar.

Bakalım 2 sezon öncesinin Avrupa Ligi finalisti Fulham gelecek sene bu başarısını tekrarlayabilecek mi yoksa gruplara bile kalamadan elenecek mi ? Bekleyip göreceğiz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails