23.03.2009

Bundesliga'da Haftanın Görünümü (25. Hafta)

Lider Hertha Berlin bu hafta konuk olduğu Stuttgart deplasmanında 2-0 mağlup olarak alt sıralardaki takımlarla olan puan farkının 1'e düşmesini engelleyemedi. Bu maçtan önce ligde oynadığı son 3 maçtan da galibiyet çıkaran Hertha bu mağlubiyetle ligdeki 12. deplasman maçında 5. yenilgisini aldı. 30 Kasım'da göreve gelen Markus Babbel yönetimindeki ilk mağlubiyetini geçen hafta Werder Bremen'e karşı alan Stuttgart, yeni hocasıyla çıktığı 11. maçtan 7. kez sahadan galibiyetle ayrıldı ve çıkışını sürdürdü. 140 gündür sahasında mağlubiyetle ayrılmayan ev sahibi ekip bu galibiyetle 42'ye yükseltti ve Avrupa kupalarına kalma iddasını sürdürdü.

Lideri takibini sürdüren Bayern Münih bu hafta Allianz Arena'da ligin son sırasına demir atan Karlsruher'i ağırladı. Sahasında oynadığı 11 maçta 3.00 gol ortalamasını tutturan Bayern Münih'ten herkes bu maçta fark bekliyordu ama beklentilerin aksine Klinsmann'ın öğrencileri galibiyeti 34. dakikada, bu sezon ilk kez ilk 11'de görev olan Arjantin'li oyuncusu Sosa'nın golü ile aldı. Ligde sob 4 maçta 10 puan alan Bayern liderle olan puan farkını 1'e düşürdü ve averajla 2. sıradaki yerini korudu. Konuk ekip Karlsruher ise ligde üstüste 5. mağlubiyetini alırken deplasmandaki galibiyet alamama serisini 10 maça çıkardı ve iyice son sıraya demir attı.

Felix Magath önderliğindeki Wolfsburg zirve yürüyüşüne kayıpsız devam ediyor. Bu hafta Arminia Biefeld'i konuk oldukları maçtan 3-0'lık bir galibiyet alarak puanını 48'e yükseltti ve B.Münih ile aynı averajda yer alarak 3. sıradaki yerini korudu. Ligde üstüste 7. maçından galibiyetle ayrılan Wolfsburg, bu maçlarda toplam 17'de gol buldu. Bu 7 maçın 6'sında 2 ve üzeri gol attılar. Bu maçı da boş geçmeyen Brezilya'lı Grafite ligdeki gol sayısını 18'e çıkardı ve krallık yarışında zirveyle arasındaki farkı 1'e düşürdü. Bu maçtan önce sahasında oynadığı son 4 maçtan da beraberlik ile ayrılan Biefeld 22 puanda kalarak ligde 15. sıraya geriledi.

Ligte Pazar günü oynanan tek mücadele Schalke ile Hamburg arasında oynandı. Ligde aldığı istikrarsız sonuçlarla zirve yarışından çok uzak kalan ve Uefa'ya kalmak için yarışan ev sahibi ekip Hamburg'un Peru'lu golcüsü Guerrero'yu durduramayınca ligde tam 140 gün sonra sahasında yenilmiş oldu. Hafta içi temsilcimiz Galatasaray'ı gene Guerrero'nun 2 gol atarak yıldızlaştığı maçta 2-0'dan gelerek eleyen Hamburg zor bir deplasmandan çok kritik bir 3 puan aldı ve averajla 4. sıradaki yerini korudu. Ligde son 6 maçta 4 galibiyet alan Frank Rost'un öğrencileri 2-1'lik bu galibiyetle ligde deplasmanda 5. kez galip geldi.

Ligin 2. yarısının en büyük düşüş yakalayan takımlarından olan Hoffenheim'da puan kayıpları devam ediyor. Bu hafta sahasında, ligin deplasmanda en az puan (1 puan) toplayan takımı olan Hannover'i ağırlayan ev sahivi ekip, beraberliği 78. dakikada oyuna giren Wellington'un 84'te attığı gol ile kurtardı. Ligde üstüste 5., son 7 maçta da 6. beraberliğini alan Hoffhenheim puanını 44'e yükseltti ve 5. sıradaki yerini korudu. Ligde kalmaya çalışan ve bu haftaya kadar topladığı puanların %96'sını sahasında alan Hannover ise ligde deplasmanda tam 181 gün sonra puanla tanışmış oldu ve puanını 26'ya çıkararak 13. sıradaki yerini korudu.

BayArena stadında E.Frankfurt'u konuk eden Leverkusen, sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrılarak Uefa yarışında büyük bir darbe aldı. Ligde oynadığı son 5 maçta sadece 2 puan alabilen Bruno Labbadia'nın öğrencileri ligdeki puanını 38 yaptı ve Uefa yarışından 6 puan geride 6. sırada yer aldı. Deplasmanda ligin en çok puan(20 puan) toplayan 2. takımı olan Leverkusen sahasında oynadığı son 6 maçtan da galibiyet alamadı. 16. dakikada 1-0 öne geçse de skoru koruyamayan konuk ekip ise 26 puan ve averajla 12. sıradaki yerini korudu ve düşme hattından uzaklaşamadı. Ligde son 3 maçtanda 1 puanla dönen Frankfurt, son 3 deplasman maçından da 5 puan çıkardı.

Hafta içinde Fransa deplasmanında 2-2 beraberlikle dönerek Uefa'da çeyrek finale kalan Werder Bremen, bu hafta Signal Iduna Park'ta bu sezon hiç yenilgiyle ayrılmayan Dortmun'dun konuğu oldu. Bu maça kadar sahasında oynadığı 12 maçta hiç yenilmese de aldığı 9 beraberlik ile üst sıralardan uzaklaşan Dortmund için bu maç 28 Ocak'ta gene bu statta oynanan ve 2-1 yenildikleri kupa maçının rövanşı nitelğindeydi. Ligdeki 9. golüne ulaşan İsviçre'li golcü Frei'nin golüyle sahadan 1-0 galip ayrılan Dortmund puanını 37'ye yükselterek averajla 9. sıraya yükseldi. Geçen haftaki Stuttgart galibiyeti ile 2. yarıdaki ilk 3 puanını alan Werder Bremen, 12. deplasman maçında 7. mağlubiyetini alırken 32 puanda kaldı ve 10. sıradaki yerini korudu.

Ligde son sıralara demir atan bir diğer takım ise E.Cottbus. Bu hafta sahasında Köln'ü ağırlayan ev sahibi ekip sahadan 2-0'lık bir mağlubiyetle ayrılarak ligde üstüste 4. mağlubiyetini aldı ve 17. sıradaki yerini korudu. Ligde istikrarız sonuçlar alsa da ligin rahat takımlarından olan Daum'un öğrencileri deplasmanda oynadığı son 5 maçtan 3 galibiyetla ayrılarak ligin deplasmanda en çok puan(19) toplayan 3. takımı oldular. Sloven golcü Novakovic attığı 2 golle ligdeki gol sayısını 14'e çıkardı ve bu sezon 3. kez bir maçta 2 gol attı. Köln bu 3 puanla Werder Bremen'le aynı puanı paylaşarak averajla 11. sıradaki yerini korudu.

Haftanın belkide en kritik maçı Cuma günü oynanan M.Gladbach-Bochum mücadelesiydi. Maç öncesinde iki takımda 22 puandaydı ve averajla 15. ve 16. sırayı paylaşıyorlardı. Ligde oynadığı son 3 iç saha maçından 7 puan alan M.Gladbach maçın da favorisiydi. Konuk ekip Bochum 29. dakika da attığı golle maçtan galibiyet ile ayrılarak 6 puanlık bu kapışmadan gülen taraf oldu. Sezonun 2. yarısında oynadığı 8. maçtan 4 .kez galip gelen Bochum bu 3 puanla ligde 25 puana yükseldi ve az da olsa nefes aldı. Bochum'un son 3 deplasman maçından yenilgiyle ayrılmadığını da belirtelim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails