24.03.2009

La Liga'da Haftanın Görünümü (28. Hafta)

Lider Barcelona bu hafta Nou Camp'ta son haftalarda aldığı başarılı sonuçlarla 4.lük için iddalı konuma gelen Malaga'yı ağırladı. Henüz maçın ilk yarısında 4-0 öne geçen Katalan ekibi, 57. dakika da skoru 6-0'a getirdikten sonra oyunu rölantiye aldı ve ligde bu sezon 4. kez 6 gollü bir galibiyet aldı. Atletico Madrid mağlubiyetinden sonra oynadığı üstüste 3. maçını da gol yemeden kazanan Barcelona, ligdeki gol sayısını 84'e çıkararak 3.00 gol ortalamasını tutturdu. Bu 84 golün 59'una sahip olan Eto'o(25), Messi(19), Henry(15) üçlüsü ligdeki 18 takımdan daha çok gol attı. Bu maçtan önceki son 3 deplasmanından 7 puan çıkaran Malaga 50 gün sonra deplasmandaki ilk mağlubiyetini alırken 43 puanlı 4 takımdan averajla 8. sırada yer aldı. İlk yarıdaki maçta da Barcelona'ya 4-1 yenilen Malaga, bu sezon kalesinde gördüğü gollerin %21(10/46)'ini Barcelona'dan yemiş oldu.

Barcelona'yı 6 puan geriden takibini sürdüren Real Madrid, bu hafta sahasında konuk ettiği Almeria'yı 3-0'la geçerek rahat bir galibiyet aldı. Juande Ramos önderliğinde çıktığı ilk maçta Barcelona'ya mağlup olan Real Madrid, o maçtan sonra oynadığı 13 maçta sadeece 2 puan kaybı yaşayarak 40 puan topladı. Schuster'le bu sezon çıktığı 14 maçta sadece 23 puan toplayan Madrid ekibinde Ramos neredeyse Schuster'i 2'ye katladı. Ara transferde takıma katılan ve çıktığı ilk 4 maçta golle tanışamayan Hollanda'lı golcü Huntelaar, bu maçta attığı 2 golle son 6 maçtaki gol sayısını 8'e çıkardı. Konuk Almeria ligde üstüste 3. mağlubiyetini alırken 31 puanda kaldı ve averajla 15. sıraya düştü. Ligin deplasmanlarda en az(6) puan toplayan 2. takımı olan Almeria son 5 deplasman maçında 4. mağlubiyetini aldı.

Ligde 3. lük konusunda büyük bir avantaja sahip olan Sevilla Sanchez Pizjuan stadyumunda Valladolid'le karşılaştı. Mali'li golcüsü Kanoute'nin 3 gol atarak yıldızlaştığı gece de rakibini 4-1'lik skorla geçen Endülüs ekibi sahasında üstüste 3. galibiyetini alırken, son 6 maçta 16 puan toplayarak 54 puana ulaştı ve 3. sıradaki yerini korudu. Bu sezon ilk defa bir maçta hat-trick yapan Kanoute boş geçmediği son 4 maçta toplam 7 gol atarak ligdeki gol sayısını 15'e çıkardı. 3 maçlık galibiyet serisi bu maçta son bulan Valladolid, 14. deplasman maçında 9. kez sahadan mağlup ayrıldı. Ligde 9. sıradaki yerini koruyan konuk ekip 39 puanda kalarak Uefa'ya kalma yarışında büyük bir yara aldı.

Haftanın açılış maçı Cumartesi günü El Madrigal stadında oynandı. Nihat Kahveci'nin 65 dakika sahada yer aldığı maçta Villareal, Ath.Bilbao'yu son 22 dakikada bulduğu gollerle 2-0 mağlup etti. Sahasında oynadığı son 4 maçtanda galibiyetle ayrılan Villareal puanını 48'e yükseltti ve 4.lük için yarıştığı diğer rakiplerinin de yağtığı puan kayıpları ile Devler Ligi'ne kalma konusunda iddalı konuma geldi. Ligde üstüste 4. mağlubiyetini alan Bask ekibi Athletic Bilbao, 50 gündür ligde galibiyet yüzü göremedi. Son 5 deplasman maçında 4. kez sahadan mağlubiyetle ayrılan Athletic Bilbao 31 puanda kaldı ve averajla 14. sıraya geriledi.

Haftanın kapanış maçında Mallorca'nun konuğu Atletico Madrid oldu. Ligin ilk 4 sırasında yer alan takımlarla oynadığı son 4 maçta 7 puan çıkararak çıkış sinyalleri veren Madrid ekibi sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrılarak, eski oyuncusu Abel Resino yönetiminde 2. mağlubiyetini aldı. Son haftalarda büyük bir çıkış yakalayan ve son sıralardan kurtulan Mallorca ligdeki yenilmezlik serisini 7 maça çıkarırken bu süreçte kazandığı 15 puanla ligde 32 puana ulaştı ve 12. sıraya yükseldi. Estadio Son Moix stadında 70 gündür mağlubiyet almayan Mallorca buna rağmen düşme barajının sadece 3 puan üzerinde. Son 3 deplasman maçından 1 puan çıkaran Atletico Madrid averajla 5. sıradaki yerini koruyor.

Ve Valencia sonunda kazandı. Geçen hafta sahasında 5-0'lık bir galibiyet alarak gövde gösterisi yapan Racing Santander, bu hafta statü gereği oynatamadığı Zigic'in yokluğunda sahadan 1-0'lık mağlubiyetle ayrıldı. İkinci yarının hemen başında 10 kişi kalmasına rağmen 72. dakika da Vicente'nin yerine oyuna giren Mata'nın 78'de bulduğu golle bu zorlu deplasmandan 3 puan çıkaran Valencia 6 maçlık süren kazanamama serisine son verdi. Ligde oynadığı son 5 maçta 4.kez kırmızı kart gören konuk ekip bu galibiyetle puanını 43'e yükselterek averajla 6. sıraya yükseldi. Son 8 maçta sahadan 5. kez mağlubiyetle ayrılan Santander 33 puanda kalarak 10. sıradaki yerini korudu.

Milli oyuncumuz Aurelio'nun bu sezon 25. kez 90 dakika sahada kaldığı mücadelede Real Betis, Avrupa Kupaları'na kalmayı hedefleyen Deportivo La Coruna'nın konuğu oldu. Ev sahibi ekip 9. dakika da öne geçse de Real Betis bu gole Sergio Garcia ile 33. dakika da karşılık verdi ve 2 takımda 1'er puanları paylaştı. 6 maçlık yenilmezlik serisi geçen hafta Gijon deplasmanında son bulan Deportivo,
Estadio Riazor stadındaki yenilmezlik serisini 5 maça çıkardı ve puanını 43 yaparak averajla 7. sırada yer aldı. Ligde kalma yarışı içindeki Real Betis aldığı bu beraberlikle ligde üstüste 4., son 6 maçta ise 5. beraberliğini aldı. Deplasmanlarda(18) kendi sahasından(12) daha çok puan toplayan Real Betis bu beraberlikle puanını 30'a yükselti ve averajla 16. sıraya yerleşti.

Haftanın kritik mücadelelerinden biri de Numancia ile Sporting Gijon arasında oynandı. Son 2 maçından 6 puan çıkaran Sporting Gijon, sahadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrılarak düşme hattından uzaklaşamadı. 7 maçlık yenilgi serisine 2 hafta önce sahasında aldığı Valencia galibiyeti ile son veren Numanci sahasında üstüste 2. maçından galip gelerek yeni hocası ile bir ivme yakaladı ve ligde kalma umutlarını sürdürdü. Ligin beraberlik almayan tek takımı olan Sporting Gijon son 8 deplasman maçında 7. yenilgisini alarak 33 puanda kaldı ve 11. sıradaki yerini korudu. Ev sahibi Numancia bu galibiyetle 26 puana yükselerek 19. sıradaki yerini korudu ve düşme barajı ile arasındaki puan farkını 4'e düşürdü.

Ligde zor günler geçiren Getafe sahasında ligin yeni takımlarından Recreativo'yu ağırladı. 1-0 geriye düştüğü maçı 2-1 çeviren Getafe, ligde 7 maç sonra galibiyetle tanışarak puanını 31 yaptı ve 13. sıraya yükseldi. 64 ve 66. dakikada attığı gollerle Getafe'yi galibiyete taşıyan 23 yaşındaki eski Real Madrid'li oyuncu Roberto Soldado ligdeki gol sayısını 10'a çıkardı. Ligdeki son 3 maçından 1 puan çıkaran Recreativo, deplasmanlarda 90 gün sonra ilk mağlubiyetini aldı ve 30 puanda kalarak averajla 17. sıraya geriledi.

Sahasında aldığı 3 maçlık galibiyet serisini Sporting Gijon karşısında sonlandırılan Osasuna bu hafta sahasında ağırladığı Espanyol'u son dakikada attığı golle devirerek çıkışını sürdürdü. Ligde son 9 maçta sadece 1 kez yenilgi yüzü gören ve bu süreçte 16 puan çıkaran Osasuna, 29 puana ulaşarak ligde kalma savaşını sürdürmeye devam etti. Ligde oynadığı son 4 maçta sadece 1 puan çıkaran Espanyol için umutlar her geçen hafta azalıyor. 22 puanla sonuncu sırada kalmaya devam eden Barcelona şehrinin takımı, düşme barajının tam 8 puan gerisinde yer alıyor. Toplam 9 sarı kartın çıktığı bu kırankırana mücadele belki de Espanyol için bayrağı çekiş maçı oldu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails