23.03.2009

Seria A'da Haftanın Görünümü (29. Hafta)

Lider Inter'in bu hafta San Siro'da konuğu ligin son sırasına demir atan Reggina oldu. Maça hızlı başlayan Milano temsilcisi henüz 11. dakikada 2-0'lık üstünlüğü sağladı. İlk yarıda Ibrahimovic, 2 net pozisyondan yararlanamasa da 58. dakikada attığı harika golle bu maçtaki 2. golüne imza attı ve ligdeki gol sayısını 19'a çıkararak gol krallığında zirveye yerleşti. Inter'deki ilk sezonunda ligde 15, 2. sezonunda 17 gol atan Zlatan, daha bitmesine 9 hafta kala gol sayısında bu 2 sezonuda geçti. Ligdeki en son mağlubiyetini 18 Ocak'ta alan Inter, o tarihten sonra oynadığı 10 maçta 8 galibiyet alarak, Juventus'la olan farkının erimesine izin vermedi. Ligde tam 119 gündür galibiyet alamayan Reggina beraberlik serilerine (Son 7 maçta 6 beraberlik) bu mağlubiyetle son vermiş oldu ve ligin son sırasından kurtulamadı.

Haftanın sonucu en çok merakla beklenen mücadelesi Roma Olimpiyat stadında oynandı. Şampiyonlar Ligi'ne kalma hesapları yapan Roma, 90 dakikası heyecan dolu maçta Juventus'a 4-1 yenildi ve diğer 2 rakibinin kazandığı hafta da büyük yara aldı. Maçın başından itibaren üstün olan Juve'de Amauri'nin yokluğunda ilk 11'de görev alan Iaquinta attığı 2 golle maça damgasını vurdu. Nedved'in 74. dakika da gol perdesini sonlandıran golü ise jeneriklere girecek kadar güzellikteydi. Ligde oynadığı son 7 maçtan 19 puan çıkaran Torino ekibi Inter'i takibini sezon sonuna kadar bırakmayacak gibi gözüküyor. Kendi sahasında 10 maç sonra ilk yenilgisini alan Spalletti'nin öğrencileri son 6 haftada da tam 12 puan kaybederek 6. sıraya kadar düştü ligde ve 7. sıradaki Cagliari'yi de umutlandırmaya başladı.

San Paolo stadında ligin 2 güçlü takımı karşı karşıya geldi. Geçen sezonun 37. haftasında bu statta aldığı mağlubiyet ile ilk 4'e kalamayan Milan bu sezonda bu stattan galibiyet çıkaramadı. Donadoni ile çıktığı 2. maçtanda beraberlik ile ayrılan Napoli ligdeki galip gelememe serisini 12'ye çıkardı ve 37 puanla 11. sıradaki yerini korudu. Dengeli geçen maçta 1 puan çıkaran Milan son 4 deplasman maçında 8 puan kaybı yaşadı ve 55 puana çıkarak 3. sıradaki yerini korudu. Milan'ın 1.5 aylık sakatlıktan çıkan Brezilya'lı yıldızları Kaka ve Ronaldinho ise son 30 dakika oyuna girdiler.

İtalya'nın Avrupa Kupaları'ndaki tek temsilcisi Udinese, bu hafta Luigi Ferraris stadında Devler Ligi'ne kalmaya çalışan Genoa'nın konuğu oldu. Perşmbe günü Rusya'da geçen sezonun Uefa kupası sahibi Zenit ile zorlu bir 90 dakika oynayan Udinese'nin gücü 2 zorlu deplasmana yetmedi ve sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrıldılar. Kendi sahasında ligin en az(1) yenilen 2. takımı olan Genoa, bu galibiyet ile puanını 51'e çıkararak 4. sıradaki yerini 2 puanlık farkla korudu. 90. dakikada takımının 2. golünü atan Arjantin'li Diego Milito ligdeki gol sayısını 16'a çıkardı ve tam 5 hafta sonra golle buluştu. Konuk Udinese ise ligde 3 maç sonra yenilgiyle tanışmış oldu ve 36 puanda kalarak 13. sıraya düştü. Ligde deplasmanlarda oynadığı son 11 maçtan galibiyetle dönemeyen Udinese bu 11 maçta 8. kez sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Artemio Franchi stadında ligde kalma mücadelesi veren Siena'yı ağırlayan Fiorentina sıkıntılı geçen maçta aradığı golü 72. dakikada Rumen golcüsü Adrian Mutu ile buldu ve tek golle 3 puanı alarak 49 puana çıkarak 5. sıradaki yerini korudu. Mutu ligdeki gol sayısını 13'e çıkardı. Bu maça kadar ligdeki son 3 maçta 1 puan çıkaran Mor-Menekşeler, aldıkları bu galibiyetle kötü gidişe son verirken sahasında oynadığı son 5 maçta 4. kez galip geldi. Ligin deplasmanda en az(8) puan toplayan 3. takımı olan Siena son 8 deplasman maçından 6. kez sahadan yenilgiyle ayrıldı. Bu mağlubiyetle 31 puanda kalan konuk ekip ligde 15. sırada kalmaya devam etti.

Ligde kalma mücadelesi veren Bologna, sahasında ağırladığı Cagliari'ye 1-0 yenildi ve alt sıralardan kurtulamadı. Altında yer alan 3 takımında puan kaybetmesi ile 17. sıradaki yerini koruyan Bologna, ligde oynadığı son 5 maçta tam 4 kez yenilerek kötü gidişini sürdürdü. Sahasında ligin en az(13) puan toplayan takımı olan Bologna son 5 iç saha maçında sadece 3 puan aldı. 22 yaşındaki İtalyan golcüsü Acquafresca'nın ligde attığı 10. gol ile maçtan 3 puan çıkaran Cagliari, tam 4 hafta sonra ligde 3 puanla tanışarak puanını 42'ye yükseltti ve averejla 7. sıraya yükseldi. Cagliari ligde oynadığı son 5 deplasman maçında 3. kez sahadan galibiyetle ayrıldı.

Sahasında oynadığı son 4 maçtanda beraberlikle ayrılan Chievo, bu hafta sahasında Uefa Kupası'na kalma mücadelesi veren Palermo'yu tek golle geçerek bu seriye son vermiş oldu. 54 dakika 10 kişi kalan rakibi karşısında 45+'da Luciano'nun attığı golle 3 puan alan Chievo ligde oynadığı son 4 maçta tam 10 puan alarak düşme hattından yavaş yavaş uzaklaştı. Sahasında 90 gündür yenilmeyen Chievo puanını 30'a çıkardı ve 16. sıradaki yerini korudu. 2 haftalık galibiyet serisi bu hafta son bulan Palermo, ligde oynadığı son 5 deplasman maçından 3. kez sahadan boynu bükük ayrıldı. Ligdeki 7. kırmızı kartını gören Palermo, 42 puanda kaldı ve averajla 8. sıraya düştü.

Haftanın açılış maçı Cibali stadında Catania ile Lazio arasında oynandı. 24. dakika da 23 yaşındaki golcüsü Paolucci'nin attığı tek golle sahadan 3 puanla ayrılan Walter Zenga'nın öğrencileri ligdeki puanını 37'ye çıkardı ve 12. sıraya yükseldi. Ligde oynadığı son 5 maçtan 10 puan çıkaran Catania sahasında kazandığı 9 maçın 4'ünü 1-0'lık skorlarla alırken 7'si tek farklı galibiyetlerdi. 3 maçlık galibiyet serisini geçen hafta sahasında aldığı Chievo mağlubiyeti ile sonlandıran Lazio, ligde üstüste 2. son 10 maçta ise 6. kez sahadan mağlubiyet ile ayrıldı. 41 puanda kalan ve 9. sıraya düşen Lazio, Avrupa Kupaları hedefinden de iyice uzaklaştı.

Yeni teknik direktörü ile çıktığı ilk maçta geçen hafta Palermo'dan 5 gol yiyen Lecce, bu hafta sahasında Atalanta'yı konuk etti. Maçın 10. dakikasında ev sahibi ekip 1-0 öne geçse de Padoin'in attığı 2 golle yenik duruma düştü. Lecce'nin ilk golünü de atan Caserte'nin son dakikada attığı penaltı golü ile 1 puanı kurtaran Lecce, kendi sahasında tam 5.5 aydır galibiyet alamıyor. Son 6 deplasman maçından yanlızca 4 puan çıkarabilen konuk ekip Atalanta, bu beraberlikle ligde 40 puana ulaştı ve 9. sıradaki yerini korudu. Yeni hocası ile ilk puanını kazanan Lecce 24 puan ve averajla 19. sıradaki yerini korudu.

7 maçlık kaybetmeme serisi Juventus karşısında son bulan Torino bu hafta sahasında Pazzini'nin gelişi ile çıkıça geçen Sampdoria'yı ağırladı. Maçın hemen başında Pazzini'nin attığı gol ile öne geçen konuk ekip sahadan da 3-1 galibiyetla ayrıldı. Ev sahibi Torino bu sonuçla ligde üstüste 3. mağlubiyetini alırken 24 puanda kalmaya devam etti ve averajla 18. sıradaki yerini korudu. Ligdeki son 5 maçta 10 puan çıkaran Sampdoria çıkışını sürdürdü. Sampdoria forması ile çıktığı son 8 maçta 8. golüne imza atan Pazzini ise bu etkileyici performansıyla milli takıma seçildi. 98 gün sonra deplasmandaki ilk galibiyetini alan Sampdoria 36 puana ulaşarak averajla 14. sırada yer buldu kendine.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails