31.05.2009

İtalya'da Şampiyon yine Inter Milan

Şampiyonluğunu 2 hafta önce Milan'ın, Udinese'ye yenilmesi ile ilan eden Inter, bugün TSİ 16.00'da San Siro'da Atalanta ile sezonun son maçına çıktı.

Sezonun son haftası olması nedeni ile tüm maçaların aynı anda başlaması yüzünden serviste Ntv Spor'da şampiyonun maçınımı yoksa Ntv'deki Fiorentina-Milan maçını izleyelim diye baya düşündük. İsim olarak diğer maç daha çok cezbetse de Inter maçının ilk 12 dakikasında gelen 3 gol, bu seçimde zorlanmamızı sağladı.

Bu maça her 2 takım rahat çıksa da Milano ekibinin ilk yarıdan alması gereken bir rövanş vardı. Sezonun ilk yarısında oynanan maçı Atalanta 3-1'lik skorla geçerek Inter'i bozguna uğratmıştı. İki takımda açık oynadığı için bol pozisyonlu, 7 gollü ve heyecan dolu bir maça tanık olduk.

İlk yarısı 2-2 biten maçın 53. dakasında Doni nefis bir frikik golü ile takımını 3-2 öne geçirdi. Bu maçta 2 gol atan Doni'nin sezonun ilk yarısındaki maçta da 2 gol attığını da belirtelim. 80'de Cambiasso, 81'de Ibrahimovic'in golleri ile Inter sahadan 4-3 galip ayrıldı ve sezonu 84 puanla şampiyon tamamladı. Inter bu sonuçla üstüste 4. toplamda da 17. lig şampiyonluğunu kazandı.

Mourinho'nun "yanlış hatırlamıyorsam Atalanta maçından sonra" bir sözü vardı Inter'li futbolculara. "3 sene önceki şampiyonluğunuzu şike skandalı ile kazandınız. 2 sene önceki şampiyonluğunuzda Juventus bir alt ligde, Milan -30 puan ile başlamıştı. Geçen seneki şampiyonluğunuzu da son haftada ancak kazanabildiniz" şeklinde. Mourinho'ya göre Inter hakederek bir şampiyoluk kazansa da Avrupa'da başarı gelmedi.

Son hafta öncesinde gol krallığı yarışında Di Vaio ile aynı golü bulunan Zlatan Ibrahimovic, bu maçta 2 gol atarak ligde 25 golle gol kralı oldu. Takımı son hafta kalan Bologna'lı Di Vaio ile, sezonu 5. sırada tamamlayan Genoa'nın golcüsü Diego Milito (seneye Inter Milan'da) 24 golle ligi tamamladılar.

Inter ile beraber Milan ve Juventus direk Devler Ligi'ne katılırken, sezonu 4. sırada bitiren Fiorentina ön eleme oynayarak Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya çalışacak. Genoa, Roma ve Lazio (İtalya kupasını kazandı), Uefa Avrupa Ligi'nde İtalya'yı temsil edecek takımlar olacak. Reggina ve Lecce'nin ardından düşen son takım ise Roma'ya deplasmanda 3-2 mağlup olan Torino oldu.

Maçla ilgili son önemli not ise Luis Figo'nun son maçı olmasıydı. Real Madrid, Barcelona, Inter gibi üst düzey kulüplerde yıllarca oynayan Figo harika bir veda ile 43. dakikada oyunan çıkarak futbola veda etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails