2.06.2009

6 Yıl Aradan Sonra Gelen Şampiyonluk


Kimse Fenerbahçe ve Galatasaray çok kötü diye Beşiktaş şampiyon oldu demesin. Beşiktaş hakederek hemde 19 yıl aradan sonra çifte kupa ile sezonu tamamlamıştır.

Ertuğrul Sağlam namağlup olarak takımın başından gönderilince, zaten birçok kişi tarafından sevilmeyen Yıldırım Demirören'e yönelik eleştiriler iyice artmıştı. Başkanlığı boyunca belki de en doğru hamlesini yaparak takımın başında Mustafa Denizli'yi getiren Demirören, başkanlığı süresince ilk şampiyonluk sevincini de yaşamış oldu.

Başta herşey kötü başlamıştı. Ertuğrul Sağlam yönetiminde ilk 6 maçta 14 puan toplayan ve liderlik koltuğunda oturan Kara-Kartallar, Denizli yönetiminde çıktığı ilk 10 maçta 14 puan toplayarak ligin ilk yarısını 28 puanla 6. sırada tamamladı. Devre arasında takıma Bursaspor'dan 34'lük Yusuf ile Schalke'nin istikrarlı orta saha oyuncusu Ernst'i transfer eden Beşiktaş bunun semeresini çok geçmeden aldı.

Fikstür avantajı ile 2. yarıda çıktığı ilk 8 maçta 20 puan toplayan Beşiktaş, 2. sıraya yükselirken, kupada da yarı finale yükseldi. Sivas deplasmanında 1-1 berabere kalarak liderliğe yükselme şansını tepen Beşiktaş, 31. hafta da Ankaraspor deplasmanından 4-1'lik bir galibiyet çıkarırken, Sivas'ın sahasında İstanbul Belediye'ye yenilmesi ile ligin zirvesinin yeni sahibi oldu.

Liderliğinin 4. gününde kupa finalinde Fenerbahçe ile karşı karşıya gelen Beşiktaş 4-2'lik skorla hem ligdeki mağlubiyetin rövanşını almış, hem rakibinin özlemini 26 yıla yükseltmiş, hem de sezonun ilk kupasını kazanmıştı. Son 3 hafta hata yapmayan Beşiktaş, Türkiye Liglerindeki 12. şampiyonluğunu da elde etmiş oldu.

Aralık ayınca yoğun eleştirelere maruz kalan Mustafa Denizli, 3 büyük kulübü de şampiyon yapan hoca olarak tarihe geçerken, 6. sıradayken söylediği 26. hafta sözü ile herkesi bir kez daha ters köşe yaptı.

Geldiği gün neredeyse herkesçe eleştirilen Yusuf, kritik maçlarda kilidi açan isim olurken, Delgado'nun yedeği olur çok fazla oynayamaz diyenlere, Delgado'yu yedek bıraktırarak cevap verdi. Özellikle Eskişehir maçında Holosko'ya attırdığı (sezonun en güzel asisti) gol şampiyonluğu getiren gollerden biri oldu. Ernst'de orta sahaya büyük bir güç katarken Cisse ile iyi bir ikili oldu. Tello'nun da 10 numaralığa soyunması ve ligi 6 gol 11 asistle tamamlayarak, takımına büyük katkısı yapması, Bobo - Holosko ikilisinin son 8 maçta 9 gol kaydetmesi şampiyonluğu getiren diğer etkenler oldu.

3 puanlı sisteme geçildiğinden bu yana 71 puanla sezonun en düşük 2. puanlı (En düşük puanlı şampiyon 70 puanla Zico'nun Fenerbahçesi) şampiyon olan Beşiktaş, attığı 60 golle de en kısır şampiyonlardan biri oldu. Ligin ilk yarısını 6. sırada bitirdiği halde şampiyon olan ve Türkiye'de bu alanda bir ilk olan Beşiktaş büyük bir mucizeyede imza attı. (Wolfsburg'un ilk yarıyı 9. bitirip şampiyon olması ile Avrupa'da bu alanda ilk olamadı Beşiktaş)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails