11.07.2009

10 Numara Kaptan: Arda Turan


Lincoln'e yönetiminde rest çekmesi ile böyle bir gelişme bekleniyordu.

Daha önceden yaptığı açıklamalarda 10 numaraya pek sıcak bakmayan Arda'yı yönetim ikna etti ve bugün düzenlenen törenle 10 numarayı kendisine teslim etti.

Resimde Arda'nın sol tarafındaki ismi herkes tanıyor tabi, sağ taraftaki kişinin de ismini söyleyelim, yöneticilerden Murat Yalçındağ.

Törende en çok öne çıkan şeylerden biri Haldun Üstünel'in 10 numara ile ilgili söylediği şu sözler olmuştu: "Bu forma Lincoln'ün forması değil, Metin Oktay'ın formasıdır. Bu formayı onur ve gururla taşıyacağı için ona emanet ettik."

Arda Turan, önce 10 numaralı formayı giymek istemediğini, ancak kulüp başkanı Adnan Polat'ın kendisine Metin Oktay'ın formasını emanet etmek istediğini ve buna saygı duyduğunu söyledi.

Neden 10 numarayı istemediği sorusunu Arda, "Herkesin bir tarzı, bir stili vardır. Metin Oktay'ın forması verilecek deyince kabul ettim. Ayhan Akman'a teşekkür ederim. İnanılmaz bir ağabeylik yaptı ve 22 yaşında birine kaptanlığı verdi. Herhalde kendi oğluna verilse bu kadar mutlu olurdu. Bu kaptanlığı nasıl verdilerse, bunu taşırken de aynen devam edeceğim" diye yanıtladı.

En çok istediği şeylerden biri olan G.Saray kaptanlığına getirilen Arda Turan'ın bu sezon daha fazla sorumluluk alacağı ve performansını arttıracağı kesin gibi.

Her fırsatta G.Saray formasını ömür boyu girmek istediğini söyleyen Arda bir Gerrard, bir Raul, bir Totti gibi genç yaşta kaptanlığı kaptı. Bakalım kaderleri onlar gibi kulüplerinde sembol bir isim olacakmı zamanla göreceğiz.

Bu arada resmi sitede yazan oyuncu numaralarında Lincoln için yazan "-" işareti de dikkat çekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails