10.07.2009

Ferguson "Yeni Ronaldo"sunu Buldu!

Şu anda Obertan için Cristiano Ronaldo benzetmesi yapmak biraz abartı olabilir. Ancak Alex Ferguson'un elinden geçen oyuncuların 2-3 kademe yükseldiklerine her zaman şahit olduk.

David Beckham gittiği zaman onun yerini almak için Manchester United'a karşı hazırlık maçında üstün bir performans gösteren Cristiano Ronaldo alınmıştı. O zamanlar birçok insan bu Portekiz'li oyuncuyu duymamıştı bile.

18 yaşındaki Ronaldo, Manu'ya geldiği ilk sezon daha çok Fletcher'in yedeği olarak oynamış tüm sezon boyunca sadece 15 kere ilk 11'de çıkmıştı.

C.Ronaldo geldiğinde 18 yaşındaydı. Obertan ise şu anda 20 yaşında. Geçen sezon Bordeaux'da pek fazla şans bulamamış ve devre arasında Lorient'e kiralanmıştı. Lorient'de 14 maça çıkan (sadece 5'i ilk 11) Fransız oyuncu pek fazla kendini gösterememişti.

Obertan'ın kaderi Manu'da efsane olmuş Fransız gibi olur mu bilinmez ama ben Ferguson'un elinde yetişecek bu genç yıldızın 2 sene içinde 7 numaranın gerçek sahibi olacağını ve C.Ronaldo'yı aratmayacağını düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails