5.08.2009

Huntelaar Milan'da!

Milan uzun süredir süren sessizliğini en sonunda Huntelaar transferi ile bozdu.

Tranfer sezonu başında en büyük yıldızlarından Kaka'yı Real Madrid'e 65 milyon euroya satan Milan o transfer üzerinden 2 ay geçtikten sonra taraftarlarını az da olsa heyecanlandıracak bir transfere imza attı. Bu sezonki diğer transferleri ABD'li savunma oyuncusu Onyewu idi.

Ocak 2009'da büyük umutlarla Reak Madrid'e 20 milyon euroya transfer olan ve Nistelrooy'un alternatifi olması beklenen Hollandalı golcü Perez'in gelişi ve 'El Galactico-2' hamlesinin başlaması ile sadece 7 ay sonra 15 milyon euroya İtalyan devi Milan'n yolunu tuttu.

12 Ağustos 1983'te Hollanda'nın Drempt kasabasında dünyaya gelen Huntelaar henüz 5 yaşındayken 2 kardeşi ile beraber VV H. en K. kulübünün altyapısına girdi. 6 yıl bu kulübün altyapısında oynadıktan sonra 11 yaşında De-Graafschaap'ın altyapısına geldi ve 2000 yılında burada kaldı. Kaleci dahil her mevkide oynasa da en son forvet olarak kendini ispatladı.

2000 yılında PSV'ye transfer olan Hollandalı golcü PSV'nin genç takımı ile ilk sezonda çıktığı 26 maçta 23 gole imza attı. Hollanda kulübü ile ilk resmi maçına 23 Kasım 2002'de Roosendal maçında 76. dakika Kezman'In yerine dahil olarak çıkan Huntelaar 2003'te De Graafschaap'a kiralandı.

Altyapısında 6 yıl yetiştiği kulüpte 9 Hollanda ligi maçına çıkan Huntelaar gol sevinci yaşayamadı. Ertesi sezon ise 2. lig takımı Apeldoorn'a kiralanan Hollandalı golcü burda gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti. Oynadığı 38 maçta 27 gole imza atan Huntelaar burdaki performansı ile 100.000 euroyaa Heerenveen'e transfer oldu.

Heerenveen ile ilk sezonunda çıktığı 31 lig maçında 17 gol kaydeden Huntelaar takımının ligi 5. sırada bitirerek Uefa Kupasına katılma hakkı kazanmasına yardımcı oluyordu. Heerenveen forması ile Uefa Kupasında ilk Avrupa deneyimini yaşayan golcü oyuncu bu kulvarda da 7 maçta 3 gole imza attı.

2005-2006 sezonu ise Huntelaar için en büyük yükselişini yaptığı sezonlardan biri oluyordu. Ara transferde Ajax'a 9 milyon euroya transfer olan Hollandalı golcü Heerenveen forması ile son golünü de kaderin cilvesi olarak Ajax'a atıyordu. Sezonun ilk yarısında Heerenveen forması ile ligde 15 maçta 17 gol kaydeden Huntelaar, Ajax ile ilk golünü 26 Şubat'ta kaydetsede formunda herhangi bir düşüş olmuyor ve 1'i Şampiyonlar Ligi'nde Inter'e olmak üzere Ajax ile çıktığı 21 maçta 18 gole imza atıyor ve tüm sezonu 42 maçta 38 gol ile tamamlıyordu.

2006-2007 sezonunu Ajax ile 33 lig maçında 21 golle tamamlayan Huntelaar, Şampiyonlar Ligi elemelerinde 2 maçta 2 gole imza atsada elenmesine engel olamıyordu. O sezon Uefa Kupası'nda mücadelesine davem eden Ajax adına 7 maçta 7 gol atarak sezonu 49 maçta 32 golle tamamlıyordu.

Bir sonraki sezonda ise Ajax Şampiyonlar Ligi elemesinde Huntelaar'ın da penaltı kaçırdığı maçta Slavia Prag'a eleniyor, Uefa Kupasında'da Huntelaar'ın 2 gole imza atmasına rağmen deplasma golü ile Dinamo Zagreb'e elenerek sürpriz bir şekilde Avrupa Kupalarına erken veda ediyordu. O sezon ligde 39 maçta 34 gol atarak kariyer rekoru kıran golcü oyuncu Ajax forması ile 30 gol barajnı Van Basten'den sonra aşan 2.isim oluyordu.

Ertesi sezon lige her zmaanki gibi gollerini atarak başlayan Huntelaar sezonun ilk yarısında çıktığı toplam 15 maçta 9 gole imza attı. Ara transferde golcü oyuncu sıkıntısı çeken Real Madrid'e 20 milyon eurolul bir bedelle transfer olan ve ilk kez Hollanda dışına çıkan golcü oyuncu ilk başlarda forma şanso giymekte zorlansa da 15 Şubat'taki Sporting Gijon maçı ile ilk golünü atıyor ve devamında çıktığı 6 maçta 8 gol atıyordu. Real Madrid kariyerindeki tüm gollerini bu 6 maçlık periyotta atan Hollandalı golcü toplam 19 maçın 13'ünde ilk 11'de forma giyiyordu.

Hollanda milli takım formasınıda ilk olarak 16 Ağustos 2006'da İrlanda Cumhuriyeti maçında sırtna geçiren Huntelaar toplamda 23 maçta 13 kez gol sevinci yaşadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails