5.10.2009

3 Takımında Ortak Özelliği...

Avrupa Ligleri'nde ve Turkcell Süper Lig'de sürprizlerle dolu bir haftasonunu geride bıraktık.

Bayern Münih kendi sahasında Köln ile 0-0 berabere kalırken, Barcelona Almeria'yı 1-0 ile geçti. Aslında bu skorda sürpriz sayılabilir. Barca'nın Nou Camp'ta berabere kalmasını zaten beklemiyorum. Kendi sahasında farklı galibiyetlerine geçen seneden bizi alıştıran Katalan ekibi için maçlara 3-0 önde başlıyor desek yalan olmaz. O nedenle 1-0'lık galibiyet benim açımdan sürpriz :)

Inter Udinese'yi 90+3'te Wesley Sneijder'in golü ile 2-1 geçerken, Manchester United son dakikada kardeş Anton Ferdinand'ın 90. dakika da kendi kalesine attığı gol ile Sunderland'a karşı Old Trafford'ta 1 puanı zor kurtardı.

Esas yazımızın konusu bu takımların sürpriz puan kayıpları yada son dakikalarda aldıları galibiyet değil elbet.

Türkiye ligine fırtına gibi giren ve 7 lig maçında kalelere 20 gol bırakan G.Saray Ankaragücü deplasmanındaydı. Oynadığı 15 resmi maçta namağlup olan Sarı-Kırmızılar sadece 4 kere berabere kaldı. Pazar gününün ilk sürprizi bu maçta gerçekleşti. Son 10 dakikada gelen 3 gol ile G.Saray ligdeki namağlup unvanını kaybetmesini sağlıyordu. 16. resmi maçında ilk kez gol atamıyordu aynı zamanda Galatasaray.

Pazar gecesi saatler 21:45'i gösterdiğinde ise Palermo'nun konuğu Juventus'tu. Diego ve Melo transferleri ile sezona fırtına gibi başlayan Juventus 6 maç sonunda 14 puanla 2. sırada yer alıyordu. Devler Ligi'nde oynadığı 2 maçtada beraber kalan Juve, sahadan 2-0'lık yenilgiyle ayrılarak bu sezonki ilk resmi mağlubiyetini alıyordu.

Gecenin son maçı ise Ramon Sanchez Pizjuan stadında Sevilla ile Real Madrid arasındaydı saatlerimiz 22.00'ı gösterince. Hafta içinde Cristiano Ronaldo'nun sakatlanması ile sarsılan Real Madrid, Portekizli yıldızının olmadığı maçı kaybederek, Barca'nın kayıpsız geçtiği haftada en büyük darbeyi alıyordu. 7'si resmi olmak üzere bu sezon çıktığı 13 maçın tamamını kazanan ve rakip filelere 43 gol bırakan Başkent ekibi de artık mağlubiyet alan takımlar arasına girdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails