6.10.2009

Şampiyonlar Ligi 2. Hafta Değerlendirmesi!

İş yoğunluğu dolayısı ile Şampiyonlar Ligi gruplarındaki 2. maçlarla ilgili değerlendirmeyi 5 günlük bir gecikme ile yazalım.

29 Eylül'de E-F-G ve H grubunda oynanan 8 maç ile gruplardaki ikinci maçlar başladı.

İlk olarak E grubu ile değerlendirmeye başlayalım. Şampiyonlar Ligi'nin en çekişmeli gruplarından biri olan bu grupta Fiorentina Artemio Franchi'de Liverpool'u 2-0 yenerek ilk puanlarını aldı. Karadağlı oyuncusu Jovetic'in attığı 2 gol ile Mor-Menekşeler Lyon yenilgisini telafi ederken grupta işleri karıştırdı. 2 hafta önce Anfield Road'ta Liverpool'a çok iyi direnen grubun zayıf halkası Debrecen ise Macaristan'da Lyon'a direnemedi ve 4-0'lık yenigi aldı. Fransız temsilcisi ise lideriğini devam ettirdi.

F grubunda Salı gününün 19.30'da başlayan tek mücadelesinde Inter, Rusya deplasmanında Rubin Kazan ile 1-1 berabere kalarak Devler Ligi'nde henüz galibiyetle tanışamadı. Barcelona'da Messi ve Pedro'nun golleri ile Shevchenko'lu Dynamo Kiev'i 2-0 yenerek 4 puanla grubun zirvesine oturdu. 3. ve 4. maçlarda Dynamo Kiev ile Inter maçları 2. bitiren takımın kim olacağını netleşirecektir.

G grubunda yer alan İspanyol ekibi Sevilla, Rangers deplasmanında 4-1'lik skorla galibiyet alarak grubun tartışmasız favorisi olduğunu ispatladı. Rangers'ın tek golünü 88'de attığını ve Sevilla'nın çok rahat bir galibiyet aldığını belirtelim. Grubun diğer maçında Stuttgart, Romanya deplasmanında Serdar Taşçı'nın golü ile 1-0 öne geçsede ev sahibi ekip Unirea 2. yarının başında attığı gol ile maçı 1-1 tamamladı. Sevilla dışında grupta maç kazanan takım yok.

H grubunda ilk maçlarını galibiyet ile tamamlayan Arsenal ile Olympiakos, Emirates Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Zico yönetiminde ilk Devler Ligi maçına çıkan Yunan ekibi son 12 dakikada yediği 2 gol ile sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Arsenal'in Arshavin ile 86. dakikada bulduğu 2. gol ofsyat olsada jeneriklik olduğu kesin. Grubun 2 mağlup takımını Hollanda'da getiren maçta ise karşılıklı goller vardı ve Alkmaar ile Standart Liege birer puanları paylaştı. Belçika ekibi 1 puanı 90. dakikada attığı gol ile kurtardı.

Çarşamba günü oynanan maçlarda ise gözler en çok A grubunda oynanan Bayern Münih - Juventus maçı üzerindeydi. Maçla ilgileri beklenti büyüktü ama maalesef skor kimseyi tatmin etmedi ve maçta gol sesi çıkmadı. Bu sonuçla Juve grupta galibiyetle tanışamadı henüz. Sahasında Maccabi Haifa'yı Bordeuax sahadan tek golle galip ayrılırken bu gol için 83 dakika beklemek zorunda kaldı.

Beşiktaş'ın da yer aldığı B grubunda temsilcimiz yine beklentileri karşılayamadı. Rusya'da CSKA Moskova ile karşı karşıya gelen Beşiktaş, Rüştü'nün yediği hatalı goller ile sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. Grubun diğer maçında da aynı skor ile Manchester United, Wolfsburg'u geçti. Alman ekibi Wolfsburg Dzeko ile 55'te öne geçsede yıllanmış şarap gibi olan Giggs önce frikik golü ile skora dengeyi getirdi sonra da Carrick 78'te galibiyet golünü attı ve ManU 6 puanla zirveye oturdu.

C grubunda şu ana kadar Şampiyonlar Ligi'nde oynanan 32 maçın en büyük sürpriz sonucu alındı Çarşamba günü. Sezona istikrarsız bir başlangıç yapan Milan kendi sahasında Zürih'i ağırlarken İsviçre temsilcisi 10. dakikada attığı gol ile maçı 1-0 kazandı. 45 dakika Ronaldinho'yu yedekte oturtan Leonardo'nun ise iyice suyu ısınmaya başladı. Grubun diğer maçında ise Real Madrid, Ronaldo'nun 2 ve Kaka'nın penaltı golleri Marsilya'yı 3-0 yenerek yoluna dolu dizgin devam etti. Marsilya ise 2 maçta da puanla tanışamadı.

Son değerlendirmemizi yapacağımız D grubunda ise Chelsea 2'de 2 yapan takımlar arasına girdi. Kıbrıs Rum Kesimi takımı APOEL'e konuk olan Maviler, Anelka'nın attığı tek gol ile sahadan 1-0 galip ayrıldı. İlk maçta APOEL'i Vicento Calderon'da geçemeyen Atletico Madrid, Porto deplasmanında da hüsrana uğradı. Estadio do Dragao stadında oynanan maçta Portekiz temsilcisi son 15 dakikada bulduğu gollerle sahadan 2-0 galip ayrılarak ilk 2 için büyük avantaj sağladı. 3 ve 4. maçlarını APOEL ile oynayacaklarını düşünürsek 4. maçlar sonunda ilk 2'yi garantileme şansları da var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails