6.10.2009

Donadoni Dönemi Beklenenden Kısa Sürdü!


Sezon başlamadan önce şampiyonluk adayları arasında Inter ile Juventus'tan sonra Napoli'nin dile getirilmesine pek anlam verememiştim. Tamam Milan'ın durumu ortada, Roma'da geçen seneden beri düşüşte de ama Napoli'nin nesi varda bunlardan üstün.

Geçen seneki kadroyu neredeyse korudular. Özellikle Hamsik ve Lavezzi'nin takımda kalması güzel. Kaleye De Sanctis ve forvetede Quagliarella takviyeleride fena değil. Bir de geçen sezon ara transferde Boca Juniors'tan gelen Maradona'nın son göz bebeği Jesus Datolo. Başlarında da Euro 2008'de İtalya'nın başında olan Roberto Donadoni olunca İtalyan medyası Napoli'nin adını şampiyonluk yolunda Inter ve Juventus'tan sonra dile getiriyordu.

Ama o balon 7 haftada patladı ve dün itibarı ile Napoli, kendilerini Serie C'den Serie A'ya çıkaran Edoardo Roja'nın yerine 9 Mart 2009'da takımın başına getirdikleri Donadoni ile yollarını resmen ayırdı. Donadoni yönetiminde çıktığı 18 lig (11'i geçen sezon) maçında sadece 4 kez galip gelen ve 8 kez sahadan mağlubiyet ile ayrılan Napoli bu sezon 7 haftada topladığı 7 puanla 15. sırada yer alıyordu.

Genelde ülkemizde teknik adamlara sabır verilmediğini konuşuruz ama Avrupa'daki diğer üst düzey liglere baktığımızda durumun Süper lig'den farklı olmadığını görüyoruz. Ligler başlayalı henüz 2 ay geçmesine rağmen İtalya ve Almanya liglerinde teknik direktör kıyımları başlamış. İngiltere, İspanya ve Fransa liglerinde ise işine son verilen teknik direktör yok.

İŞTE TÜRKİYE, İTALYA VE ALMANYA'DA
TEKNİK DİREKTÖR DEĞİŞİKLİĞİNE GİDEN TAKIMLAR!


TURKCELL SÜPER LİG

Denizlispor: Erhan Altın - Nurullah Sağlam (3. Hafta)

Kasımpaşa: Besim Durmuş - Yılmaz Vural (4. Hafta)

İTALYA SERİE A

Roma: Luciano Spalletti - Claudio Ranieri (2. Hafta)

Atalanta: Angelo Gregucci - Antonio Conte (4. Hafta)

Napoli: Roberto Donadoni - Walter Mazzarri (7. Hafta)

ALMANYA BUNDESLİGA

Hannover: Dieter Hecking - Eduardo Hohlberg (3. Hafta)

Hertha Berlin: Lucian Favre - Friedhelm Funkel (7. Hafta)

Bochum: Marcel Koller - Frank Heinemann




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails