26.11.2009

Old Trafford'ta Yeniden Tarih Yazıldı!

Tello'nun 20. dakikada attığı golden zaten bu maçın farkı olacağı belliydi.

1993'te, İngilizlerin tarihi fark beklediği ancak 3-3 biten Manchester United - Galatasaray maçında Arif'in bu statta attığı gol ve 1996 yılında da Bolic'in Kırmızı-Şeytanların iç sahadaki 40 yıllık yenilmezliğine son veren golün bir benzeri gibi geldi Şilili yıldızın attığı gol bana.

Maçtan önce CSKA Moskova'nın 1-0 geriden gelerek Wolfsburg'u Rusya'da 2-1 yenmesi Beşiktaş'ın grubu 3. sıraa bitirme umutlarını da neredeyse bitirmişti. CSKA'nın 6 puan gerisine düşen Kara-Kartal bir mucizeyi gerçekleştirip deplasmanda Manchester United'ı yenemezse grubu sonuncu bitirmeyi garantileyecekti.

Yazının başında da belirttiğim gibi Tello'nun attığı inanılmaz gol, ve maçın uzatma dakikalarında Rüştü'nün kalesinde panterleşmesi ve birbirinden kritik 3 kurtarış yapması bu mucizenin gerçekleşmesini sağladı.

Maçtan önce yapılan basın toplantısında Mustafa Denizli, "M.United'ı deplasmanda yenmek istiyoruz ve böyle bir zaferin ülke tarihinde yer alması beni mutlu eder" demişti.

Beşiktaş'ın 1-0'lık zaferi ile Manchester United'ın Şampiyonlar Ligi maçlarında 23 maçlık Old Trafford'ta yenilmezlik serisi de sona ermiş oldu.

Belki Manchester United maça genç ağırlıklı bir kadro ile çıktı. Rooney, Nani, Valencia, Ferindand, Giggs, Scholes, Berbatov, Van Der Sar kadroda yoktu. Ama şunu unutmamak gerekir ki tarih hangi takımın hangi kadro ile çıktığını değil maçın sonucunu yazar.

Galatasaray'ın Manchester'da 2-0 geriden gelip 3-2 öne geçtiği ve sonunda 3-3 berabere kalmasın, Fenerbahçe'nin M.United'ı Old Trafford'ta 1-0 yenmesini ya da Beşiktaş'ın 2003'te Londra'da Chelsea'yi 2-0 yenmesini yazdığı gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails