26.11.2009

Kurban Bayram'ı da 'Futbol Bayramı' Olacak!

Bu seneki Ramazan Bayramı hafta sonuna denk gelmiş ve o hafta sonunda Avrupa'nın çeşitli liglerinden birbirinden güzel 4 maç oynanmış ve bayram adeta bir futbol bayramı olmuştu.

19 Eylül'de de 'Bu Maçları Kaçırmayın' uyarısı ile blogumda yazmıştım bu 4 maçı;

Barcelona-Atletico Madrid, Manchester United-Manchester City, Chelsea-Tottenham ve Roma-Fiorentina. Bu 4 maçta toplam 21 gol olmuş ve hepsini izlediğimizde futbola doymuştuk.

Bu sefer Kurban Bayramı geldi çattı ve bu 4 günlük bayramın 2 günü hafta sonuna denk geldi. Ve ne tesadüftür ki bu bayramıda 'futbol bayramı' olarak geçireceğiz. Birbirinden zevkli ve heyecanlı yine 4 maç Kurban Bayramı'nda bizleri bekliyor. Maçların tamamının derbi olması ise olaya farklı bir heyecan katıyor.

Hafta sonu tüm gözler tabiki öncelikli olarak El Classico'da olucak. Geçen sezon Bernabeu'daki 6-2'lik sonuçla derbinin ismi 'El Hezimeto' olarak değişmişti. Bu sefer maç Nou Camp'ta. Uzun süren sakatlığından sonra C.Ronaldo sahalara döndü. İspanya'nın en önemli maçı öncesi Real Madrid, Katalan ekibinin 1 puan önünde.

Haftanın bir diğer önemli mücadelesi ise Merseyside derbisi olan Everton - Liverpool maçı olacak. Her ne kadar bu sezon iki takım da hayal kırıklığı yaratsa da, Liverpool bu maç öncesinde Devler Ligi'nden elenmenin şokunu yaşasa da geçmişi itibarı ile Ada'nın en önemli derbi maçlarından biri. Bu maç öncesinde Everton 15, Liverpool da 20 puanla zirvenin epey uzağında yer alıyor.

Arsenal ile Chelsea arasında oynanacak Londra derbisi ise zirveyi çok yakından ilgilendirecek bir maç olucak. Son yıllarda şampiyonluk yarışına erkan havlu aran Arsenal bu sezona çok iyi bir giriş yaptı. 13 maçta 36 gol atarak ligin en golcü takımı olan Wenger'in öğrencileri 33 puanlı Chelsea'nin 8 puan gerisinde yer alsa da ligde 1 maçı eksik.

İtalya'nın en önemli derbilerinden biri olan "Derby Della Lanterna" diğer bir deyişle Cenova derbisi de Kurban Bayramı'nda oynanacak. Futbolundan ziyade şiddeti ile ön plana çıkan bu derbi her iki takımında ortak kullandığı Luigi Ferrais stadında oynanacak. İki takımın arasındaki en son maçı Genoa 3-1 kazanmış ve maçta 3 kırmızı kart çıkmıştı.

28 Kasım Cumartesi:

21.45: Genoa - Sampdoria (NTV SPOR)

29 Kasım Pazar:


15.30:
Everton - Liverpool (SPORMAX)

18.00:
Arsenal - Chelsea (SPORMAX)

21.45: Barcelona - Real Madrid (NTV)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails