28.06.2010

Elindeki Tesbih Mardin'de Üretilmiş!

Bu sabah uyandığımda internette spor sitelerine göz atarken Sabah gazetesinin Nurhayır Nakış ile yaptığı röportaj çok dikkat çekiciydi.

Arjantin Futbol Federasyonu'nun 2. Başkanı olan ve aynı zamanda Milli Takımlar Sorumlusu da olan Nakış'ın özellikle Maradona ile ilgili söylediği şu sözler ilginçti:

- Maradona'nın Dünya Kupası'nda 4 tane uğuru var. Bunlardan biri elinden bırakmadığı tesbihi, diğeri torunu Benjamin ve sürekli yanında taşıdığı Ertuğrul Sağlam'ın imzalayıp gönderdiği özel kaşkol. Bir de 4. bir uğuru var. Fakat onu size şu an açıklayamam. Finali oynadıktan sonra söyleyeceğim.

Sabah gazetesi ayrıca röportaj sonunda tesbihler ile ilgili şu bilgiyi de vermiş;

Maradona'nın her karşılaşmada uğur olarak denediği tesbih Mardin işi. Noray Nakis'in hediye olarak verdiği tesbih yüzyıllardır Mardin'de üretilen telkare tesbihler hurda halindeki gümüş ve külçe gümüşler potada eritilerek yapılıyor. İnce çubuklar halinde kalıba dökülen gümüş, tel haline getirildikten sonra el işçiliği ile tesbih haline getiriliyor. Bu tesbihler 30 ila 200 TL arasında Türkiye'de satılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails