1.07.2010

Dev Maç Öncesi Ortalık Kızıştı!


Şu ana kadar turnuvanın en çok gol atan 2 takımı Arjantin(10) ve Almanya (9) kozlarını 3 Temmuz Cumartesi günü saat 17.00'da paylaşacak.

Maradona'nın öğrencileri 24 yıl aradan sonra Messi'nin önderliğinde Dünya Kupası'nı kazanmak isterken, son 76 yılın en genç kadrosu ile Dünya Kupası'nda mücadele eden ve bir önceki turda İngiltere'yi bozguna uğratan Almanya da 4 sene önceki maçın rövanşını vermek istemiyor.

2006 Dünya Kupası'nda yine çeyrek finalde karşılaşan bu iki ekipten gülen penaltılarla Almanya olmuştu. Çeyrek finallerin en önemli maçının başlamasına az bir süre kala hem futbolcular cephesinden hem de teknik direktörlerden birbirlerini kızdıracak açıklamalar gelmeye başladı bile.

- "Açıkçası Meksika'dan daha çok korkuyordum. Çünkü Meksikalılar, Almanlardan daha iyi futbol oynuyor. Bize karşı da son derece iyi oynadılar. Doğru anlarda golleri bulmasak işimiz çok zor olabilirdi" (Carlos Tevez)

- "Arjantin şimdiden akıl oyunlarına başladı. Tevez'in açıklamaları bizi kışkırtmaya yönelik ve hakemi etkilemeye çalışıyorlar. Bu oyuna gelmemeliyiz. Kendi futbolumuzu oynamalıyız. Umarım hakem de sahada kimin futbol oynamaya çalıştığını görür" (Bastian Schweinsteiger)

- "4 yıl önce bizi penaltılarla elemişlerdi. İntikam almak için oynayacağımızı tahmin ediyorlar ve bizi baskı altına almaya çalışıyorlar. Ne var ki baskı altında olan taraf Almanya. Schweinsteiger çok gergin olduğu için bu sözleri söylemiş olmalı. Bu tarz provakasyonlar bizi etkilemeyecektir" (Maradona)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails