12.07.2010

Altın Top Ödülü Forlan'ın!

Dünya Kupası'nın en iyi futbolcusu seçilen oyuncuya verilen 'Altın Top' ödülünü kazanan kişi final maçının oynanmasından sonra açıklandı ve sürpriz bir isim bu ödülün sahibi oldu.

Dünya Kupası için FIFA'ya akredite yapan basın mensuplarının oyları ile belirlenen bu ödülde oyların %23.4'ünü alan Diego Forlan 2010 Dünya Kupası'nın en iyi oyuncusu seçildi. Mütevazi ülkesini attığı 5 golle yarı finale kadar taşıması ile herkesin gönlünü kazanmasını sağladı.

Oyların %21.8'inü alan Wesley Sneijder 'Gümüş Top', %16.9'unu alan David Villa da 'Bronz Top' ödülünü almaya hak kazandı.

1982 Dünya Kupası'ndan itibaren verilmeye başlanan bu ödülü Güney Amerika kıtasından kazanan 4. futbolcu oldu golcü oyuncu. Daha önce de bu kıtadan Maradona, Romario ve Ronaldo bu ödüle layık görülmüşlerdi.

Bu arada 8. kez verilen Altın Top ödüllerini 2.kez finalde yer almayan bir ülkenin futbolcusunun kazandığını da dipnot olarak belirtelim.

Ayrıca FIFA'nın açıklamasında, Casillas’ın kupanın en iyi kalecisi seçildiği ve Altın Eldiven ödülüne layık görüldüğü belirtildi. Thomas Müller de en yetenekli genç oyuncu seçildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails