11.07.2010

Final Öncesi Bilinmesi Gerekenler!


► İspanya tarihinde ilk kez Dünya Kupası finali oynamaya hak kazanırken Hollanda daha önce 1974 ve 1978 Dünya Kupaları'nda final oynamıştı.

► Dünya Kupaları tarihinde daha önce ilk maçını kaybedip finale yükselen bir takım olmamıştı. İspanya bunu başaran ilk ülke oldu.

► Maç sonunda şampiyon kim olursa olsun tarihindeki ilk Dünya Kupası şampiyonluğunu yaşayacak.

► Dünya Kupası tarihinde ilk kez bir final maçında Almanya, Arjantin, Brezilya ve İtalya ülkelerinden hiçbiri yok.

► Avrupa kıtasında yer alan takımlardan hiçbiri daha önce kendi kıtası dışında düzenlenen bir turnuvada şampiyon olamamışlardı. Afrika kıtasında düzenlenen bu turnuvanın şampiyonu Avrupa kıtasından oldu.

► Dünya Kupası tarihinde 6. kez bir finalde daha önce bu kupayı hiç kazanamayan 2 takım karşı karşıya geliyor.

► İspanya 6 maçta toplam 3 sarı kart görerek turnuvanın en centilmen takımı. Hiç kırmızı kart görmeyen İspanya 4 maçı kart görmeden tamamladı.

► İspanya'nın bu turnuvada attığı 7 golün tamamı Barcelonalı futbolculardan geldi.

► Finalin oynanacağı Soccer Stadyumu'nda şu ana kadar oynanan 7 maçta toplam 20 gol atıldı.

► David Villa eğer final maçında 2 gol atarsa İspanya'nın tarihteki en golcü oyuncusu olacak. (Şu anda toplamda Raul'un 44, David Villa'nın 43 golü var)

► Wesley Sneijder İspanya'ya en az 1 gol atarsa eğer bir Dünya Kupası'nda en çok gol atan Hollandalı futbolcu olacak. (1974'ye Neeskens, 1978'te Rensenbrink 5 gol atmıştı)

► Hollanda forması ile bu turnuvada 5 golü bulunan Wesley Sneijder bu gollerin tamamını maçların 2. yarısında attı.

► İspanya orta sahasının maestrosu Xavi 83 isabetli pas ortalaması ile şu anda Dünya Kupası'nın en isabetli pas ortlamasına sahip oyuncusu.

► İngiliz hakem Howard Webb bir sezon içinde hem Şampiyonlar Ligi finalini hemde Dünya Kupası finalini yöneten ilk hakem olacak.

► Hollanda'nın 1974'te oynadığı ve Batı Almanya'ya yenildiği Dünya Kupası final maçınıda yine bir İngiliz hakem yönetmişti.

► 19. kez düzenlenen Dünya Kupası'nda 7.kez finalde 2 Avrupa takımı karşı karşıya geliyor.

► Daha önce oynanan 18 Dünya Kupası'nın 9'u Güney Amerika 9'u Avrupa kıtasına gitmişti. Final maçından sonra Avrupa kıtası 10. şampiyonluğunu yaşayarak Güney Amerika kıtasını geride bırakacak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails