15.07.2010

Galatasaray Müzesi

Yıllardır hep ne kadar iyi bir Galatsaraylı olduğum ile övünmüşümdür.

Takımımı sadece futbol maçlarında değil basketbol, voleybol maçlarında erkek takımı olsun bayan takımı olsun her zaman desteklemekten kaçınmamışımdır.

Ama 11 yıldır İstanbul'da yaşamama rağmen asırlık kulübümün 1 kere bile müzesine gitmişliğim yoktu ve bu benim içimde bir uhde olarak kalmıştı.

Bu öğlen uzun zamandır yapmayı planladığım müze ziyaretini çok şükür gerçekleştirebildim. Bugüne kadar belki önünden 100'lerce kez geçtiğim bir yerde olan müzenin yerini de ilk defa öğrenmiş oldum. Merak edip gitmek isteyenler için şöyle tarif edeyim: Galatasaray Lisesi'nin tam karşısında, eski PTT binasının olduğu yer.

Müzeye yurt dışındaki takımlarda olduğu gibi çok şey olur diye düşünerek adımımı attım ama dopdolu değildi yine de önemli şeyler vardı. 3. katında sizi Metin Oktay'ın bal mumu heykeli karşılıyor. O kadar canlı ki bacağında ki kıllara kadar düşünülmüş.

Uefa kupası ve Süper Kupa, Tekerlekli Sandalye takımının kazandığı Şampiyon Kulüpler Kupası, en son kazanılan Süper Lig şampiyonluk kupası ve son kazanılan Türkiye Kupası başta olmak üzere birçok kupa mevcut. Sadece futbol adına değil birçok daldaki madalyalar ve kupalar sergilenmekte.

Ama benin en çok dikkatimi çeken Jardel'in Süper Kupa maçında giydiği kramponlar. Jardel o maçta 2 golünü de ayakla atmıştı. Dolayısı ile Galatasaray'ın futbol namına en büyük başarısında golü atan kişinin kramponlarının sergilenmesi güzel fikir.

Metin Oktay'ın dışında Ali Sami Yen'in de balmumu heykeli yapılmış. Ayrıca Galatasaray kulübünün gelmiş geçmiş tüm başkanlarının da isimleri, resimleri sergilenmekte.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails