9.07.2010

Yarı Final Maçlarının İstatistiksel Analizi!


► Turnuvada şu ana kadar 11 numarayı giyen oyuncular 22, 9 numarayı giyen oyuncular 21, 10 numarayı giyen oyuncular da 19 gole imza attı. 1 ve 22 numaralı oyuncular ise henüz golle tanışamadı.

► Maç başına ortalama 83 isabetli pasla Xavi şu anda turnuvanın en çok isabetli pas atan oyuncusu.

► Almanya, İspanya maçı ile beraber 98. Dünya Kupası maçına çıkarak Brezilya'nın 97 maçlık rekorunu kırdı ve en çok Dünya Kupası maçı oynayan ülke oldu.

► 80 yıllık Dünya Kupası tarihinde şu ana kadar hiçbir yarı final maçı 0-0 sona ermedi.

► Tam 44 yıl sonra yarı finalde mücadele eden 4 takımın tamamı gruplarından lider olarak çıktı.

► Fernando Torres İspanya formasını giydiği son 13 maçın hiçbirinde 90 dakika sahada kalamadı. Ayrıca golcü oyuncu İspanya forması ile tam 800 dakikadır gol sevinci yaşayamadı.

► İspanya 1-0 öne geçtiği son 42 maçın tamamını kazandı. 1-0 öne geçip yenildikleri son maç 6 Eylül 2006'da 3-2 sona eren Kuzey İrlanda maçı.

► İspanya son Avrupa şampiyonu sıfatı ile yer aldığı Dünya Kupası'nda finale çıkan 2. takım oldu. 1980'de Avrupa Şampiyonu olan Almanya 1982 Dünya Kupası'nda finale çıkmıştı.

► Hollanda üstüste 6. Dünya Kupası maçını kazanarak 1974 Dünya Kupası'nda yakaladığı üstüste maç kazanma rekorunu kırdı. (5 maç)

► David Villa bu Dünya Kupası'nda İspanya'nın şu ana kadar oynadığı 6 maçın 4'ünde maçlarda ilk golü atan futbolcu oldu.

► Hollanda, 28 yıl sonra bir Dünya Kupası yarı final maçında 2'den fazla gol atan ilk takım oldu. (1982 Dünya Kupası'nda Fransa-Almanya maçının normal süresi 3-3 sona ermişti)

► Puyol'un golünde asisti yapan Xavi'nin uluslarası turnuvalardaki son asisti yine Almanya'ya karşıydı. (Euro 2008 final maçında)

► Dünya Kupaları tarihinde 2. kez bir maçta her 2 takımında kaptanı gol attı. (Forlan ve Van Bronckhorst). İlk kez 1994'te İsviçre'nin Romanya'yı 4-1 yendiği maçta kaptanlar Chapuisat ve Hagi gol atmıştı.

► Forlan 2010 Dünya Kupası'nda ceza sahası dışından tam 4 gol attı. 1966 D.Kupası'nda ceza sahası dışından 5 gol atan Rivelino bu alanda rekorun sahibi.

► Hollanda tam 12 yıl sonra ilk yarısını 1-1 bitirdiği bir D.Kupası maçından galip ayrıldı. Bu alanda son galibiyetleri 1998 D.Kupası çeyrek finalinde 2-1'lik skorla Arjantin maçı olmuştu.

► Wesley Sneijder Hollanda forması ile çıktığı son 7 maçta 6 gole imza attı.

► Dünya Kupası tarihinde yarı finallerde 11. kez Güney Amerika ile Avrupa ekipleri karşı karşıya geldi. Hollanda'nın Uruguay'ı elemesi ile Avrupa temsilcileri 3. kez tur atladı.

► Uruguay tam 40 yıldır Dünya Kupası'nda Avrupa takımlarına karşı galibiyet alamıyor. Bu süreçte oynadıkları 13 maçta 8 mağlubiyet, 5 beraberlik aldılar.

► Giovanni Van Bronkchorst, kaptan olarak bir Dünya Kupası'nda gol atan 3. Hollandalı futbolcu. 1974'de J.Cruyff, 1990'da Gullit kaptan olarak gol atan diğer Hollandalı futbolculardı.

► Dirk Kuyt aralıksız olarak Hollanda formasını üstüste 34. kez giydi. Hollanda'da bu alanda rekor 38 maçka Van Der Sar'a ait.

► Wesley Sneijder bu turnuvada attığı 5 golün tamamını maçların 2. yarısında attı.

► Sneijder attığı 5 golle 1974'te Neeskens'in, 1978'de de Rensenbrink'in bir turnuvada en çok gol atan Hollandalı futbolcu rekorunu egale etti.

► Giovanni Van Bronckhorst 20 yıl sonra Hollanda forması ile Dünya Kupası'nda gol atan ilk defans oyuncusu oldu. (Bu alanda son gol 1990 D.Kupası'nda Koeman'dan geldi.)

► Uruguay'ın Dünya Kupaları tarihinde yer aldığı 4 yarı final maçında toplam 22 tane gol atıldı.

► Giovanni Van Bronckhorst, Uruguay maçında turnuvadaki ilk şutunu çekti ve o ilk şutu da gol oldu.

► Van Persie Uruguay maçıyla bu turnuvada ilk kez bir maçta 90 dakika sahada kaldı. Van Persie diğer 5 maçın tümüne ilk 11'de başlasada her seferinde oyundan alınmıştı.

► Hollanda forması giyen Elia bu Dünya Kupası'nda 5 kezle oyuna en fazla sonradan giren futbolcu.

► Uruguay maçı ile beraber üstüste 5. maçını tek farkla kazanan Hollanda, İtalya'nın 4 maçlık rekorunu kırdı.

► İspanya Dünya Kupası eleme turlarında oynadığı 3 maçı da 1-0 kazanarak finale çıktı. 2002 Dünya Kupası'nda Almanya'da aynı şekilde finale çıkmıştı.

► Almanya - İspanya maçındaki ilk faul maçın 26. dakika 52. saniyesinde Sergio Ramos tarafından yapıldı.

► Puyol ve Casillias, Dünya Kupası'nda 6. eleme maçlarını oynayarak bu alanda Zubizaretta'nın 5 maçlık rekorunu kırdılar.

► Almanya maçında 13. kez İspanya ile Dünya Kupası maçına çıkan Puyol aynı maçta Dünya Kupaları'ndaki ilk golünü de attı.

► Almanya Klose'nin gol attığı son 34 maçın hiçbirini kaybetmedi. Bu maçlarda 29 galibiyet 5 beraberlik aldılar.

► Almanya'nın İspanya maçında kaleyi bulan sadece 2 şutu vardı. Bu Almanya'nın bu turnuvaki en düşük şut performansı.

► Almanya şu ana kadar 6 maçta sadece 3 gol yerken bu gollerin 2'sini kafa ile yedi. (Upson, Puyol)

► Almanya ve Uruguay tam 40 yıl sonra tekrar 3.lük maçına çıkacaklar. 1970 D.Kupası'nda da yarı finalde yenilen bu 2 takımın karşılaşmasını Almanya 1-0 kazanmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails