3.08.2010

Sami Khedira Real Madrid'te!


Geçen yaza oranla Real Madrid'in transfer çalışmaları bu yaz durgun geçiyor. Mayıs sonuna doğru teknik direktör olarak takımın başına Mourinho'yu getiren Eflatun-Beyazlılar, Dünya Kupası sırasında da Benfica'da forma giyen Arjantinli sol kanat oyuncusu Di Maria'yı renklerine bağlamıştı.

Real Madrid'in ismi birçok oyuncu ile anılsa da 1 aydan fazladır süren transferdeki suskunluk Sami Khedira transferi ile son buldu. Real Madrid'in 'El Galacticos' kadrosunda Khedira yıldız statüsünde değil ama takım oyuncusu olarak Real Madrid'e çok şeyler katabilir. Ya da çok az forma şansı bulup seneye ülkesine geri döner bekleyip göreceğiz. Dünya Kupası'nda 3. olan Almanya'nın en çok koşan, en çok top kapan ve en çok ikili mücadeleye giren oyunucu olan Khedira için Real Madrid Stuttgart'a 14 milyon euro bonservis bedeli ödedi.

Babası Tunuslu annesi Alman olan Khedira 1987 yılında Stuttgart'da dünyaya geldi. 8 yaşında girdiği Stuttgart altyapısında ise ilk kez 17 yaşında 2004 yılında profesyonel oldu. İki sezon Stuttgart'ın 2. takımında oynayan Khedira 2006-2007 sezonunda Stuttgart'ın A takımına yükseldi.

Armin Veh tarafından ilk kez 1 Ekim 2006 tarihinde Stuttgart formasını sırtına geçirdi. Takımı adına ilk golleri ise 29 Ekim 2006'da Schalke'yi 3-0 yendikleri maçta attı. Stuttgart'ın şampiyon olarak tamamldığı o sezon Khedira 22 maçta 4 gol 2 asistle oynadı.

Kariyeri boyunca Stuttgart'tan başka bir takımda forma giymeyen Khedira, Alman ekibinde forma giydiği 4 sezonda 113 maça çıkan Khedira bu maçlarda 15 gol atarken 15 de asist yaptı. Profesyonel kariyerinde hiç kırmızı kart görmeyen 23 yaşındaki oyuncu 4 sezonda sadece 13 kez sarı kart gördü.

2009 yazında Avrupa Şampiyou olan Almanya 21 yaş altı takımının kaptanlığını da yapan Khedira 30 kez Almanya U-21 forması giydi. Almanya Milli Takım formasını ilk kez 5 Eylül'de oynanan hazırlık maçında Güney Afrika'ya karşı giyen Khedira 7'si Dünya Kupası'nda olmak üzere 12 kez milli formayı giydi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails