6.08.2010

Trabzonspor'un Rakibi İngiltere'den Liverpool!

Bundan tam 34 yıl önce Trabzonspor, Liverpool ile o zamanki adı ile Şampiyon Kulüpler Kupası'nda eşleşmişti. Hiç şans tanınmayan Trabzonspor kendi sahasında oynadığı ilk maçta İngiliz devini 'Dozer' Cemil'in penaltı golü ile 1-0 yenmişti. Rövanşı 3-0 kazanan Liverpool şampiyonluğa kadar giderken o sezon tek yenilgilerini Trabzonspor'dan almışlardı.

1892 yılında kurulan kırmızı-beyaz renkli ekip maçlarını 45.362 kişilik Anfield Road Stadı'nda oynuyor. 6 sezondur takımın başında bulunan Rafael Benitez'in geçen sezonu hayal kırıklığı ile tamamlamasından sonra görevine son verildi ve takımın yeni patronu Roy Hodgson oldu. 63 yaşındaki İngiliz teknik adam geçen sezon Fulham tarihinin en büyük başarısını yakalayarak takımına UEFA Avrupa Ligi'nde final oynatmıştı.

Geçen sezonki kadrolarından Benayoun'u Chelsea'ye gönderen Liverpool, Chelsea'den Joe Cole'u ve Sırbistanlı forvet Jovanovic'i kadrosuna kattı. Kadrosunun toplam maliyeti neredeyse Trabzonspor'un 6 katı (341 milyon euro - 59.5 milyon euro) olan 'Kırmızılar'ın her zamanki gibi en büyük kozu Gerrard. Dünya Kupası'nda hayal kırıklığı yaratan İspanyol golcü Torres'in sakatlığı nedeni ile büyük olasılıkla 2 maçta da forma giyemeyecek olması Trabzonspor için iyi haber.

Joe Cole'unda gelmesi ile kadrosunda sadece 4 İngiliz futbolcu (Glen Johnson, Gerrard, Joe Cole, Carragher) bulunan Liverpool'un diğer dikkat çeken oyuncuları kalede Reina, savunmada Skrtel, Agger, orta sahada Mascherano, Maxi Rodriguz, geçen yaz Xabi Alonso'nun yerine transfer edilen Aquilani, (Geçen sezon hayal kırıklığı geçirdi ama bu sene onun senesi olabilir) hücum hattında ise Kuyt ve Ryan Babel.

Premier Lig kurulduğundan beri henüz şampiyonluk yaşayamayan Liverpool buna rağmen 18 şampiyonlukla Manchester United'la beraber İngiltere tarihinin en çok şampiyon olan takımı. Tam 20 yıldır şampiyonluğa hasret olan Kırmızılar, 7 kez Federasyon 7 kez de İngiltere Lig Kupası'nı kazandı.

1998-1999 sezonundan sonra ligde en kötü derecesini alan ve sezonu 7. sırada tamamlayan Liverpool, Lig Kupası'nda final oynayan ancak küme düşen Portsmouth'un borçlarını ödeyememesi nedeni ile UEFA'dan vize alamaması nedeni ile onların yerine Avrupa Ligi'nde oynamaya hak kazandı.

Real Madrid (9) ve Milan'dan (7) sonra 5 kez ile Şampiyonlar Ligi'ni en çok kazanan takım ünvanına sahip olan Liverpool, 3 kez UEFA Kupası'nı 3 kez de Süper Kupa'yı müzesine götürdü. Geçtiğimiz sezon ise Avrupa Ligi'ni kazanmaya çok yaklaşsalarda yarı finalde Atletico Madrid'e elenmekten kurtulamadılar.

Avrupa Ligi 3. eleme turunda Makedonya'nın Rabotnicki takımı ile eşleşen Liverpool her 2 maçta da aldığı 2-0'lık skorlarla çok zorlanmadan play-off turuna kaldı. Temsilcimiz Trabzonspor ilk maçı 19 Ağustos'ta Anfield Road'ta oynayacak. Rövanşı ise 26 Ağustos'ta Avni Aker Stadı'nda.

Dipnot: Liverpool daha önce Türkiye'de Türk takımlarına oynadığı 4 maçın hiçbirini kazanamadı. (G.Saray: 2-1, 1-1, Beşiktaş: 2-1, Trabzonspor: 1-0)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails