7.08.2010

Stanislav Sestak Ankaragücü'nde!

Bu sezon 100. yılını kutlayacak olan ve bu sebepten ötürü hedeflerini yüksek tutan Ankaragücü, bir flaş isim daha kadrosuna kattı. Slovak oyuncularla arası çok iyi olan başkent temsilcisi Vittek ve Sapara'dan sonra Sestak'ı transfer ederek kadrosuna 3. Slovak oyuncuyu kattı.

Bu 3 oyuncunun ilginç bir özelliği de var. Slovakya ile 2010 Dünya Kupası'nda boy gösteren bu 3 oyuncunun forma numaraları 9 (Sestak), 10 (Sapara), 11 (Vittek) olarak sıralanmıştı. Vittek'in aksine çıktığı 3 maçta gol sevinci yaşayamayan Sestak yine de milli takımdan forvetteki partneri gibi Bundesliga'da iyi işler başardı.

1982 doğumlu olan Sestak ilk profesyonel deneyimini 18 yaşında Slovakya'nın alt liglerde mücadele eden Tatran Preşov takımında yaşadı. 2000-2002 yılları arasında bu kulüpte çıktığı 42 maçta 9 gol atan Sestak, Slovakya'nın güçlü ekiplerinden Slovan Bratislava takımına transfer oldu.

2 sezon Slovan Bratislava'da oynayan ve çıktığı 58 maçta sadece 6 gol kaydeden golcü oyuncu 2003 Aralık'ında Slovakya liginin bir diğer köklü kulüplerinden Zilina'ya transfer oldu ve esas patlamasını burada yaptı.

3.5 sezonda Zilina forması ile 99 maça çıkan ve 49 gole imza atan Sestak, 2005-2006 sezonunda çıktığı 29 maçta 17 gole imza attı ve o sezonu Slovakya gol kralı olarak tamamladı. Bir sonraki sezon 27 maçta 15 gol kaydeden Sestak takımının şampiyon olmasında büyük pay sahibi oldu ve Bochum'a transfer olarak Bundesliga'nın yolunu tuttu.

Bochum forması ile çıktığı ligin ilk maçı olan Werder Bremen maçının 47. dakikasında ağları havalandıran Sestak Bundesliga kariyerine çok hızlı bir giriş yaptı. O sezon Bundesliga'da 34 maçın 33'ünde forma giyen Slovak golcü 13 gol 7 asistlik bir performans sergiledi. Aynı zamanda 2007-2008 sezonunda Bundesliga'nın en çok gol atan 7. futbolcusu oldu.

Ertesi sezon ligin 2. maçında yine golle buluşan Sestak, 30 Kasım 2008'de Hamburg filelerini havalandırdıktan sonra tam 132 gün süren bir gol orucuna girdi. Bunda Aralık ortasında geçirdiği 1.5 aylık sakatlığında etkisi fazlaydı. Hoffenheim karşısında yaptığı hat-trick (Bundesliga kariyerindeki tek hat-trick) ile gollerine devam eden Sestak, ligin 29. haftasında Werder Bremen filelerine 2 gol daha bıraktı ve sezonu da 9 gol 3 asist ile tamamladı.

Geride bıraktığımız sezonun ilk maçında yine gol atma başarısı gösteren Sestak Bundesliga'da 29 maça çıksa da sadece 6 gole imza atabildi ve takımının ligden düşmesini engelleyemedi. Bochum forması ile 3 sezonda hiç kırmızı kart görmeyen Sestak toplamda 17 kez sarı kart gördü.

Slovakya milli formasını ilk kez Bochum'a transfer olduktan sonra 13 Ekim 2007'de San Marino maçında giyen Sestak çıktığı 34 milli maçta ülkesi adına 10 gole imza attı. Dünya Kupası'nda da 3 maçta 149 dakika forma şansı bulan golcü oyuncu sadece 1 asist yaptı.

3 sezondur milli takımda forvetteki partneri olan Vittek'inde forma giydiği Ankaragücü'nde bu sezon kiralık oynayacak olan Sestak'ın sözleşmesinde 3 yıllık opsiyon maddesi de bulunmakta. Orta sahadan bu ikiliyi besleyecek kişinin yine milli takımdan arkadaşları Sapara olduğunu düşünürsek Vittek-Sestak ikilisinin leblebi gibi gol atmasının önünde hiçbir engel yok gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails