30.09.2010

10 Yıl Sonra Bir Türk Hakemi Şampiyonlar Ligi'nde!

Sürekli Türk hakemlerin kötü olmasından ve hiçbir üst düzey uluslararası maçlarda düdük çalmamasından yakınır dururzuz. Hatta Dünya Kupası sırasında 'Özbek hakem bile var Türk hakem yok' geyiklerini döndürürüz kendi aramızda.

Cüneyt Çakır 10 yıl aradan sonra bir ilke imza atarak Türk hakemlerinin de Avrupa'da bir yerlere geleceğini ispatladı. Geçen sezon 29 Nisan'da oynanan Fulham-Hamburg yarı finalı rövanş maçına atanarak UEFA zaten kendisine duyduğu güveni belli etmişti.

Her ne kadar Cüneyt Çakır ülkemizdeki birçok eski hakem tarafından beğenilmesede, derbi maçlarında eleştirilse de UEFA, Rubin Kazan - Barcelona gibi önemli bir Şampiyonlar Ligi maçına onu atadı. Hem de normalde Şampiyonlar Ligi'nde düdük çalan hakemlerin olduğu 'Elit kadroda' yer almamasına rağmen.

Henüz 'Elit kadronun' bir alt kategorisi olan 'Premier Development'da yer alan Cüneyt Çakır'ın yönettiği Rubin Kazan - Barcelona maçını G.Saray'ın basketbol maçında olduğum için canlı izleyemedim. Özetlerden baktığımda verdiği 2 penaltı kararı da doğru gibi duruyor. Twitterda okuduğum yorumlarda da çok başarılı bir maç yönettiği konusunda herkes hemfikir.

Şu anda MHK Başkanı olan Oğuz Sarvan'dan 10 yıl sonra bir Şampiyonlar Ligi maçında düdük çalan 34 yaşındaki tecrübeli hakemin bu performansını sürdürdüğü takdirde 2014 Dünya Kupası'nda boy gösterecek gibi gözüküyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails