1.10.2010

Şampiyonlar Ligi 2. Maçların İstatistiksel Analizi!

► Rangers, Avrupa Kupaları'nda Türk takımlarına karşı 37 yıl aradan sonra ilk galibiyetini aldı. 1973 yılında Kupa Galipleri Kupası'nda Ankaragücü'nü 2-0 yenen Rangers, 2000 yılında G.Saray, 2001 yılında ise Fenerbahçe ile oynadığı 4 maçtan yanlızca 2 beraberlik alabilimişti.

► Bursaspor'u 18. dakikada Naysmith'in attığı golle geçen Rangers, Şampiyonlar Ligi'nde tam 300 dakika sonra gol sevinci yaşadı. İskoç temsilcisi bu maçtan önce son golünü 4 Kasım 2009'da deplasmanda karşılaştığı Unirea maçının 78. dakikasında atmıştı.

► Chelsea, 1 Ekim 2003'te Beşiktaş'a 2-0 yenildiği maçtan sonra Şampiyonlar Ligi gruplarında oynadığı 21 maçın hiçbirinde sahadan mağlubiyetle ayrılmadı.

► 2010-2011 Şampiyonlar Ligi sezonunun 2. haftası en fazla penaltı düdüğü çalınan hafta oldu. Hakemler bu hafta 13 kez penaltı noktasını gösterirken bundan önceki rekor 10 kez ile 2000-2001 sezonunun ilk haftasında gerçeklemişti.

► İlk 2 maçta 9 gol yiyen Braga, Dinamo Kiev'in 2006-2007 sezonunda yakaladığı Şampiyonlar Ligi'nde ilk 2 maçta en çok gol yeme rekorunu egale etti.

► Casillias, Auxerre önünde 103. Şampiyonlar Ligi maçına çıkarken, Oliver Kahn'ın Şampiyonlar Ligi'nde en fazla forma giyen kaleci olma rekorunu egale etti.

► Barcelona, Rubin Kazan ile oynadığı 3 maçın hiçbirinden galip ayrılamadı. Bu maçların 1'ini Rubin Kazan deplasmanda alırken Rusya'da oynanan 2 maç da berabere bitti.

► Barcelona, Şampiyonlar Ligi'nde Rusya deplasmanındaki tek galibiyetini 1 Ekim 2002'de Lokomotiv Moskova'yı 3-1 yenerek aldı.

► Javi Hernandez, Manchester United'ın Şampiyonlar Ligi maçlarında sonradan oyuna girip gol atan 26. futbolcusu oldu. Bu alanda liderliğe yükselen M.United'ı 25 futbolcu ile Barcelona takip ediyor.

► Valencia tam 13 maç sonra Avrupa Kupaları'nda kendi sahasında mağlup oldu. İspanyol ekibi M.United maçından önce iç sahadaki son yenilgisini 6 Kasım 2007'de 2-0'lık skorla Rosenborg'dan almıştı.

► Manchester United, Şampiyonlar Ligi'nde İspanyol takımlarına karşı deplasmanında 6 maç aradan sonra galip gelirken, 4 maç aradan sonra da ilk kez gol attı.

► Valencia deplasmanında 1-0 galip gelen Manchester United, İspanya'da çıktığı 19 Şampiyonlar Ligi maçında yalnızca 2 galibiyet alabildi. Kırmızı Şeytanlar'ın diğer galibiyeti 2 Nisan 2002'de 2-1'lik skorla Deportivo deplasmanında geldi.

► İngiliz kulüpleri Valencia'nın Mestella Stadı'nda çıktığı 9 Şampiyonlar Ligi maçında sadece 6 gol atabildi.

► Roma, Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son 14 maçın hiçbirinden beraberlikle ayrılmadı. İtalyan ekibi bu maçlarda 8 galibiyet 6 mağlubiyet aldı.

►Rafael Van der Vaart, bir Şampiyonlar Ligi maçında hem gol atıp, hem penaltı kaçırıp hem de kırmızı kart gören ilk ve tek futbolcu.

► Twente maçında tam 3 penaltı atışı kullanan Tottenham, bir Şampiyonlar Ligi maçında lehine 3 penaltı birden verilen ilk kulüp oldu.

► Van der Vaart 4 senelik aradan sonra Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk golünü attı. Hollandalı yıldızın Devler Ligi'ndeki son golü 6 Aralık 2006'da CSKA Moskova'ya karşı Hamburg formasıylaydı.

► Hapoel Tel Aviv'in Nijeryalı kalecisi Enyeama, Şampiyonlar Ligi'nde gol atan 3. kaleci oldu. (Diğer gol atan 2 kaleci Sinan Bolat ve Hans Jorgen Butt)

► Hapoel Tel Aviv'in Lyon'a 3-1 yenildiği maçta İsrail takımları 6 seneden sonra Şampiyonlar Ligi'nde gol sevinci yaşadı. Bundan önceki son gol 8 Aralık 2004'de M.Tel Aviv'in Juventus'la 1-1 berabere kaldığı maçta atılmıştı.

► Inter Milan, üstüste 6. Şampiyonlar Ligi maçına ilk 11'inde hiçbir İtalyan oyuncuya yer vermeden çıktı.

► Inter Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son 14 maçın sadece 2'sinden mağlup ayrıldı. (2 maç da Barcelona'ya karşı.)

► Inter'in Kamerunlu golcüsü Eto'o son 7 resmi maçında (Milli maç dahil) rakip filelere 11 gol bıraktı. Eto'o bu gollerin 10'unu Eylül ayı içerisinde kaydetti.

► Werder Bremen maçında hat-trick yapan Eto'o 2010 yılı Şampiyonlar Ligi maçlarında hat-trick yapan 4. futbolcu oldu. Bir senede en çok hat-trick yapılan sene 8 kez ile 2005 senesi olmuştu.

► İsrail kulüpleri Şampiyonlar Ligi'nde oynadıkları son 15 maçın tamamında kalelerinde gol gördü.

► Barcelona deplasmanlarda oynadığı ve ev sahibi ekibin penaltıdan gol bulduğu hiçbir Şampiyonlar Ligi maçını kazanamadı.

► Ibrahimovic 2010 yılı içinde Şampiyonlar Ligi'nde tam 6 gole imza attı. Bu alanda rekor 8 golle Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Messi'ye ait.

► Tottenham deplasmanında 4 gol yiyen Hollanda temsilcisi Twente Avrupa kupalarında oynadığı son 19 maçın 18'inde kalesinde gol gördü.

► Jose Mourinho Şampiyonlar Ligi'nde Fransız takımlarına karşı oynadığı 8 maçın hiçbirini kaybetmedi. Portekiz teknik adam Fransız takımlarına karşı 6 galibiyet elde ederken 2 maç berabere sonuçlandı.

► Arsenal'in Faslı golcüsü Chamakh çıktığı son 5 Şampiyonlar Ligi maçının tamamında gol atma başarısı gösterdi.

► Arsenal, Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son 10 deplasman maçının yalnızda 2'sinden galibiyetle ayrıldı. Bu 10 maçlık süreçte Partizan'dan önceki galibiyetleri 16 Eylül 2009'da 3-2'lik skorla Standart Liege'ye karşıydı.

► Real Madrid bu sezon oynadığı 7 resmi maçta kalesinde sadece 1 gol gördü. (R.Sociedad'ı 2-1 yendikleri maçta Raul Tamudo'dan)

► Real Madrid Fransız takımları ile yaptığı son 10 Şampiyonlar Ligi maçının sadece 3'ünde galip gelebildi. İspanyol ekibi bu 10 maçın 4'ünde sahadan mağlubiyetle ayrılırken 3 maç da berabere bitti.

► Chelsea, Şampiyonlar Ligi grup maçlarında Stamford Bridge Stadı'nda oynadığı 17 maçın 14'ünde kalesinde gol görmedi.

► Milan ile kendi sahasında 1-1 berabere kalan Ajax, İtalyan takımları ile oynadığı son 14 Avrupa Kupası maçının sadece 1'ini kazanabildi.

► Spartak Moskova 10 yıl aradan sonra Şampiyonlar Ligi'nde kendi sahasında bir maçtan galip ayrıldı. Rus temsilcisinin Zilina maçından önceki son iç galibiyeti 23 Kasım 2000'de 4-1'lik skor ile Arsenal'e karşıydı.

► Benfica, Alman takımları ile deplasmanda karşılaştığı 18 Avrupa maçının hiçbirinde galibiyet alamadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails