28.09.2010

5 Büyük Ligin Hayal Kırıklığı Yaratan Takımları!

Eylül ayını bitirmeye hazırlandığımız şu günlerde Avrupa'nın büyük liglerinde ilk 6 haftalar geride kaldı.

Bazı favori takımlar beklendiği gibi (Özellikle İngiltere'de ilk 3 sıradaki takım sezon sonuna kadar değişmeyecek gibi) sezona iyi başlarken, 1.5 ay önce şampiyonluk parolası ile lige başlayan bazı takımlar geçen 6 haftalık süreçte hem taraftarlarını hem de spor kamuoyunu hayal kırıklığına uğrattılar.

Lafı pek uzatmadan Avrupa'nın 5 büyük (İngiltere, İspanya, İtalya, Almanya, Fransa) liginde 2010-2011 sezonuna hayal kırıklığı yaratarak başlayan takımlara göz atalım.

İNGİLTERE PREMIER LİGİ

LIVERPOOL

Geçen sezonu 7. sırada tamamlayan ve yeni sezona Rafael Benitez'in yerine Fulham'ı Avrupa Ligi'nde finale taşıyan Roy Hodgson yönetiminde başlayan Kırmızılar 6 haftalık süreçte tam 12 puan kaybetti.

Lige Anfield Road'ta Arsenal beraberliği ile başlayan Kırmızılar tek galibiyetini 1-0'lık sonuçla West Bromwich'e karşı aldı. Oynadığı 3 deplasman maçından sadece 1 puan çıkaran Liverpool bu 6 haftalık süreçte M.United, Arsenal ve M.City gibi şampiyonluk ekipleri ile oynadı ve bu maçlarda 3 gol atıp kalesinde 7 gol gördü.

İngiltere Lig Kupası'nda da İngiltere 2. Ligi (Normalde 4. lig) takımı Northampton'a penaltılarla elenen Liverpool 6 maçta topladığı 6 puanla lider Chelsea'nin 9 puan gerisinde 16. sırada yer alıyor.

EVERTON

Liverpool şehrinin bir diğer takımı Everton'da bu sezon hayal kırıklığı yaratan takımlar içinde. Geçen sezonu 8. sırada tamamlayan Liverpool şehrinin mavi takımı henüz ligde galibiyetle tanışamadı.

2002'den beri David Moyes'in takımın başında bulunduğu Everton sezona Blackburn deplasmanında 1-0 yenilerek başladı. 6 maçta sadece 3 puan çıkaran Everton 4. hafta sahasında M.United ile oynadığı maçta 3-1 geriye düşmesine rağmen 89. ve 90. dakikalarda attığı gollerle 1 puanı zor kurtarmıştı.

3 mağlubiyetini de 1-0'lık skorlarla alan Everton 2 puanı Goodison Park'ta alırken 1 puanı da Fulham deplasmanında aldı. İngiltere Lig Kupası'nda İngiltere 1. Lig takımı Brentford'a penaltılarla elenen Everton, 3 puanla ligin son sırasında yer alıyor.

İSPANYA LA LIGA

DEPORTIVO LA CORUNA

İspanya'da geçen sezon Barcelona ve Real Madrid'i hiçbir takım zorlayamamış ve şampiyonluk yarışı ilk haftalardan itibaren bu 2 takım arasında geçmişti. Bu sezon ise hem Valencia, hem Atletico Madrid, hem de Villarreal ilk 5 haftaya fırtına gibi bir yarış yaptılar.

Geçen sezonu 10. sırada tamamlayan Deportivo ise bu sezon İspanya'da beklentilerin altında olan takım. Ligin ilk haftasında Zaragoza ile sahasında 0-0 berabere kalan Deportivo La Coruna 5 haftalık süreçte sadece 3 beraberlik alabildi.

3 puanla 19. sırada yer alan Deportivo 5 maçın 4'ünü gol atamadan tamamladı. Gol atma başarısı gösterdikleri tek maç ise kendi sahalarında 2-2 berabere kaldıkları Getafe maçı. Attıkları 2 golün penaltıdan geldiğini de belirtelim.

İTALYA SERIA A

ROMA

Geçen sezonun ilk 10 haftasında sadece 11 puan toplayan ve 16. sırada yer alan Roma, Kasım ayından sonra toparlanmış ve özellikle son 11 haftada topladığı 27 puanla son haftaya kadar şampiyonluk yarışının içinde yer almış ama ligi Inter'in 2 puan gerisinde 2. sırada tamamlamıştı.

Geçen sezonun 2. haftası sonrası takımın başına geçen Ranieri ile bu sezonda yola devam eden Roma geçen sezon olduğu gibi bu sezona da hayal kırıklığı ile başladı ve geride kalan 5 maçta 10 puan kaybetti.

Sezonun ilk haftasında lige yeni yükselen Cesena ile sahasında 0-0 berabere kalan Roma, bir sonraki hafta 68 dakika 10 kişi oynadığı maçta Cagliari'ye 5-1 mağlup olarak herkesi şaşırttı. 3. hafta son 13 dakikada Di Vaiou'nun attığı gollere engel olamayarak sahasında Bologna ile 2-2 berabere kalan başkent ekibi 4. hafta lige yeni yükselen Bresica deplasmanında 2-1 mağlup oldu.

En önemli transferleri Adriano'nun sakatlığının da etkisi ile ilk 4 haftada sadece 2 puan toplayan ve 19. sırada yer alan Roma, geçtiğimiz hafta sonu lider Inter'i Vucinic'in 90. dakikada attığı golle 1-0 yenerek bu sezonki ilk galibiyetini aldı. Yine de bu 3 puana rağmen 5 puanla 18. sırada yer alıyorlar.

JUVENTUS

Geçen sezon İtalya ligini sürpriz bir biçimde 7. sırada tamamlayan Juventus, 2009-2010 sezonunun 22. haftasında göreve gelen Zaccheroni ile yolları ayırarak takımın başına geçen seneyi 4. bitiren Sampdoria'nın hocası Del Neri'yi getirdi.

Diego, Trezeguet, Giovinco, Poulsen, Cannavaro, Camoranesi gibi isimlerle yollarını ayıran Juventus yeni sezonda kadorsunu Pepe, Aquilani, Quagliarella, Traore ve Krasic gibi isimlerle güçlendirmişti.

Sezona Bari mağlubiyeti ile başlayan Juventus, bir sonraki hafta sahasında Del Neri'nin eski takımı Sampdoria ile 3-3 berabere kaldı. 3. hafta Udinese deplasmanına giden Juventus 4-0'lık galibiyet ile biraz kendine geldi.

Geçen sezon yediği 56 golle Serie A'nın en çok gol yiyen 6. takımı olan Juventus bu sezonda çok fazla gol yeme hastalığına devam ediyor. 4. haftada kendi sahasında Palermo'ya 3-1 boyun eğen Del Neri'nin öğrencileri 4 puanla 16. sırada yer alıyordu.

Geçtiğimiz hafta sonu sahasında Cagliari'yi Delle Alpi Stadı'nda ağırlayan Juventus kalesinde 2 gol görsede yeni Nedved olarak lanse edilen Krasic'in 3 gol attığı maçı 4-2 kazanarak 9. sıraya yükseldi. Bu hafta sonu oynanacak Inter deplasmanı Del Neri ve Juventus için iyi bir sınav olacak şüphesiz.

ALMANYA BUNDESLIGA

BAYERN MUNIH

Almanya'da geride kalan 6 haftada ligin zirvesinde hiç alışıl olmadığımız takımlar var. Geçen sezonu 9. sırada tamamlayan Maniz tüm maçlarını kazanarak lider durumda. Nuri Şahinli Dortmund 15 puanla 2. sırada, geçen sezonu 15. tamamlayan Hannover 13 puanla 3. sırada. Peki ya son şampiyon ?

Bayern Münih geride kalan 6 haftada sadece 2 galibiyet alabildi. Bu 2 galibiyetin de son dakikalarda atılan gollerle geldiğini düşünürsek şu anda 9. sırada bulunan Bayern'in 17. sırada olmaması içten bile değildi.

Sezonun açılış maçında Wolfsburg'u 2-1 ile geçen Van Gaal'in öğrencileri daha sonraki 3 maçta gol bile atamayarak sadece 2 puan (K'lautern'e 2-0 yenildi) toplayabildi. 5. haftada Hoffenheim deplasmanında 1-0 geriye düşmelerine rağmen Van Buyten'in son dakikadaki golü ile yine 2-1'lik bir galibiyet aldılar. Geçtiğimiz hafta sonu ise ligin sürpriz lideri Mainz'a Allianz Arena'da 2-1 mağlup oldular.

Robben'in Dünya Kupası'ndan sakat dönmesi ve Ribery'nin de 5. hafta sakatlanması ile ligde oynadığı 6 maçta sadece 5 gol atabilen Bayern Münih topladığı 8 puanla 9. sırada yer alıyor. Önümüzdeki hafta sonu da ligin formda ekipleri Dortmund'a konuk olacaklar. Her ne kadar takım lige kötü başlasa da Van Gaal'in sözleşmesi 2012 yılına kadar uzatıldı.

SCHALKE 04

Raul, Metzelder, Huntelaar ve Jurado gibi isimleri kadrosuna katarak bu sezon Bundesliga'nın transfer şampiyonu olan Schalke, aynı başarıyı ne yazık ki lig maçlarına yansıtamadı.

İlk hafta Nistelrooy'un 2 gol attığı maçta Hamburg deplasmanından 2-1'lik mağlubiyetle dönen Schalke ertesi hafta Hannover, 3. hafta Hoffenheim ve 4. hafta da Dortmund'a mağlup olarak lige 4'te 0 ile başladılar.

Wolfsburg'u şampiyon yaptıktan sonra geçen sezonun başında Schalke'ye gelen başarılı teknik adam belki de kariyerinin en kötü lige başlangıç rekorunu kırdı. 5. haftada Huntelaar'ın bitime 3 dakika attığı golle Freiburg deplasmanından 2-1'lik galibiyetle dönen Schalke 6. hafta ligin en çok gol yiyen takımı M.Gladbach önünde iç sahada 2-0 geriye düşse de Raul ve Huntelaar'ın golleri ile 2. yarı 1 puanı kurtarmayı başardı.

Geçen sezonun Bundesliga 2.si Schalke Şampiyonlar Ligi'ne de Lyon mağlubiyeti ile başlarken ligde 6 maçta topladığı 4 puanla 17. sırada yer alıyor.

STUTTGART

Bu sezon Avrupa'nın en ilginç ve birbirinden çok alakasız sonuçların alındığı Bundesliga'da geçen sezonun 6.sı Stuttgart da lige çok kötü başlayan takımlardan.

Ligin ilk haftasında Mainz deplasmanında 2-0 mağlup olmaları herkesçe sürpriz bir sonuç olarak gözükürken üstüste gelen Dortmund ve Freiburg mağlubiyetleri Schalke'yle beraber ligin dibine demir atmalarını sağladı.

4. hafta sahalarında konuk ettikler M.Gladbach 2 hafta önce Leverkusen'i deplasmanda 6-3 yenmiş bir önceki hafta ise kendi sahasında Frankfurt'a 4-0 yenilmişti. Maçın ne olacağını kestirmek zordu ve hiç puanı olmayan Stuttgart sahadan tam 7-0'lık bir galibiyet ile ayrıldı.

Ama yinede bu galibiyet Stuttgart'ın kendine gelmesini sağlayamadı ve ertesi hafta Nürnberg'e deplasmanda 2-1 kaybettiler. Geçtiğimiz hafta sonu ise 7 gol attıkları M.Gladbach'ın 6 gol attığı Leverkusen'i konuk ettiler. 30. dakikada Camoranesi'nin atılması ile 10 kişi kalan Stuttgart sahadan 4-1'lik mağlubiyetle ayrıldı.

Avrupa Ligi'ndeki ilk grup maçında Young Boys'u 3-0 ile geçen Stuttgart oradaki grubunda lider olsada Bundesliga'da 6 haftada topladığı 3 puanla 18. ve son sırada yer alıyor.

FRANSA LIGUE 1

OLYMPİQUE LYON

7 sezon üstüste Fransa Ligi'ni kazandıktan sonra son 2 sezondur lig şampiyonluğunu önce Bordeaux'a sonra da Marsilya'ya kaptıran Lyon, görünen o ki bu sezonda lig şampiyonluğunu başka bir takıma kaptıracak.

Transferde bu sene sessiz kalan ve flaş isim olarak sadece Gourcuff'u alan Puel'in öğrencileri Fransa Ligi'nde geride kalan 7 haftada sadece 1 galibiyet alabilirken belki de tarihlerinin en kötü lig başlangıcına imza attılar.

İlk hafta Monaco ile golsüz berabere kalan Lyon, 2. hafta lige yeni yükselen Caen'e 3-2'lik skorla mağlup oldu. Ertesi hafta ise lige yeni yükselen bir diğer ekip Brest'i tel golle geçtiler. Bu maçtan sonra oynadıkları 4 lig maçında tek gollerini 1-1 berabere kaldıkları Valenciennes maçında atan Lyon diğer 3 maçta sahadan yenik ayrıldı.

Geride kalan 7 haftada sadece 4 gol atabilen ve 5 puan toplayabilen Lyon, lider St. Etienne'in (Son hafta bu takıma sahasında 1-0 yenildi) tam 11 puan gerisinde ligde 18. sırada yer alıyor.
Averajla Lens'in önünde yer alan Lyon'un geçtiği diğer takım ise ilk haftadan itibaren düşmesine kesin gözü ile bakılan ve 7 maçın tamamını kaybeden Arles.

AUXERRE

Geçen sezon şampiyon Marsilya'nın 7, ikinci Lyon'un da 1 puan gerisinde yer alarak sezonu 3. sırada tamamlayan Auxerre, Fransa'da bu sezon bekleneni veremeyen takımların başında geliyor.

Jean Fernandez'in öğrencileri sadece 2 maçtan mağlup ayrılsa da henüz 1 maç bile kazanamadığı için Lyon ile beraber ligin dibinde konumlanmış durumda. Tek transferi Le Mans takımından Le Tallec olan Auxerre sahasında oynadığı 4 maçtan da beraberlikle ayrılırken toplamda aldığı 5 beraberlikle Lyon'un averajla bir basamak önünde 17. sırada yer alıyor.

Geçen sezona da ilk 4 maçta 1 puan ile başlayan Auxerre daha sonra toplarlanarak son 2-3 haftaya kadar şampiyonluk yarışına dahil olmuştu. Önümüzdeki hafta sonu Arles ile oynayacak olmaları onlar için çıkışa geçmek ve galibiyet serisine başlamak için büyük fırsat.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails