16.10.2010

Blog Yazarları Türk Telekom Arena'da!


Bugün Türk Telekom sponsorluğunda inşaatı halen devam etmekte olan Türk Telekom Arena Stadı'nı gezme fırsatı buldum 50 kadar blog yazarı ile beraber.

Yağmurun bir an bile durmadığı, herkesin koşuşturma içinde olduğu haftanın son iş gününde Mecidiyeköy'de bulunan Türk Telekom Genel Müdürlüğü önünden kalkan servis araçları ile saat 09.30'da stada doğru yolculuğumuz başladı.

Yağmur nedeni ile İstanbul trafiği katlanarak artsa da yarım saatlik bir yolculuk sonucunda Seyrantepe'ye ulaştık. Servis aracından indiğimiz ilk dakikadan veda ettiğimiz ana kadar Türk Telekom çalışanları bize çok ilgili davrandılar. İnşaat devam ettiği için girişte baretlerimizi taktık haliyle.

Locaların olduğu yerin salon bölümünde kahvaltımızı yaptıktan sonra stadın dünyaca ünlü mimarı Mete Arat stadın nasıl yapıldığı, ne tür zorluklar içinde yapıldığı ve projelerle ilgili bir konuşma yaptı. Konuşmadan sonra loca bölümlerinin önündeki merdivenlerden tribünlere indik.

Mete Bey'in anlatımı ile stadın tüm bölümleri ile ilgili bilgiler aldık. Biz oradayken stadda çim yerleştirme çalışmaları son sürat devam ediyordu. Çimlerin yerleştirilmesi bittikten sonra da skor tabelası monte edilecekmiş.

Stadyumun üst ve alt tribünlerinin ortasındaki kısımlarda tam 157 adet loca (Wembley'de 160, Emirates Stadı'nda 150, Allianz Arena'da 106, Amsterdam Arena'da 83, Kadıköy'de 56 loca) bulunmakta.

Toplam 52.647 seyirci kapasiteli stad 2011 yılının Ocak ayında kapılarını açacak. 4500 araç kapasiteli otoparka sahip olan stadın metro bağlantısının Ekim ayı sonuna kadar bitmesi bekleniyor. Mete Bey'in bize anlattığına göre metrodan çıktıktan sonra taraftarların stada kadar yürüyeceği kısıma 'Aslanlı Yol' yapılacakmış. 100-150 metrelik bu kısımda yürüyerek stada gelirken oluşacak ambians ve tezahüratlar stada girmeden maçın havasını yaşatacak bizlere.

Tribünler stadyuma çok yakın olduğu için maç içinde stadın akustiği şahane olucak gibi gözüküyor. Saha zeminine yaklaştıkça stadyum çok gibi gözükse de Türkiye'nin kapasite olarak en büyük 5 stadyumundan biri. Mete Bey'in anlattığına göre de tepe üstünde yapılan ender statlardan biri Türk Telekom Arena Stadı.

Stadyumla ilgili edindiğim tek olumsuz kısım rakip taraftarların yer alacağı tribünler. 2630 kişilik deplasman tribünü (5. resim) hem altlı hem üstlü olduğu için arada kalan loca kısımları maalesef kullanılamacayak taşkınık olmasın diye. Kullanıldığı zaman da film şeridi ile kapanacak.

Bugün itibarı ile stadyumun özellikle üst tribün kısımlarında koltukların birçoğu yerleşmiş durumda. Loca kısımları sadece oda olarak mevcut henüz iç dekorasyonu yapılmamış. Görmesek de soyunma odalarının da durumları aynı. Ayrıca bizim durduğumuz tribünün tam karşısında 8 metre genişliğinde futbolcuların çıkış tüneli olacak. (2. resim)

Özetleyecek olursak eğer gördüğüm manzara karşısında hayran kaldım. Stadyumun iç dekorasyonu dışında fazla bir eksiği kalmamış. Şu dakika itibarı ile çimlerin de %80'i zemine yerleşmiş durumda. Günün sonunda hatıra olarak bize verilen baretler ve Galatasaray formalı flash diskler bizim kazancımız oldu :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails