28.11.2010

Rooney Döndü, Berbatov Coştu!

Wayne Rooney'in bu sezon ara ara sakatlanması ile gol yollarında sıkıntı çeken ve ligde namağlup durumda olmasına rağmen seri beraberliklere son veremeyen Manchester United, Wayne Rooney'in 62 gün sonra ilk 11'de çıktığı maçta Old Trafford'ta Blackburn Rovers'a patladı.

Cristiano Ronaldo'nun gitmesi ile adeta geçen sezon takımı tek başına sırtlayan ve 43 maçta 34 gole imza atan Rooney, sakatlığını atlattıktan sonra hafta içi Rangers'e penaltıdan bir gol atmıştı. Blackburn önünde de 2 asiste imza atan Rooney, Berbatov'un da yeniden kendine gelmesini sağladı.

Ligde en son golünü hat-trick yaptığı Liverpool maçında kaydeden Dimitar Berbatov taö 69 gün sonra bir resmi maçta fileleri havalandırdı. Blackburn karşısında takımını 2. dakikada öne geçiren Bulgar golcü Premier Lig'deki 538 dakikalık gol orucunu da sonlandırmış oldu.

Maçı toplam 5 gol ile tamamlayan Berbatov, toplam 11 golle ligin gol krallığı yarışında tek başına zirveye yükselirken aynı zamanda Premier Lig tarihinde bir maçta 5 gol atan 4. futbolcu oldu. (Andrew Cole 1995, Alan Sherarer 1999, Defoe 2009)

Chelsea'nin ligde oynadığı son 4 maçta 3 mağlubiyet alması ile tekrar zirveye ortak olan Manchester United, 7-1'lik Blackburn Rovers galibiyetiyle bu sezon ilk defa ligin zirvesine oturdu. Ancelotti'nin öğrencileri eğer yarın Newcastle önünde puan kaybederse Premier Lig'de 15. haftanın resmen lideri Manchester United olacak.

Aynı zamanda Kırmızı - Şeytanlar'ın 7-1'lik galibiyeti Premier Lig tarihinde en farklı kazandıkları 4. maç oldu. Manchester United 1995 yılında Ipswich'i 9-0, 1997 yılında Barsnley'i 7-0, 1999 yılında da Nottingham Forest'i 8-1 mağlup etmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails