10.12.2010

111 Yıllık Gelenek Sona Erdi!

1899 yılında kurulan Katalan ekibi Barcelona, formasını Katalanya bölgesinin bir bayrağı olarak gördüğü için ve kutsal olarak düşündüğü için kurulduğu tarihten bu yana formasına para karşılığında herhangi bir göğüs reklamı almamıştı.

Taa ki bugüne kadar...

1 hafta önce 2022 Dünya Kupası ev sahipliğini kazanan Katar ülkesinde bulunan Qatar Foundation, paranın nasıl her kapıyı açtığını 1 hafta içinde 2. kez gösterdi. Katar'ın Dünya Kupası'na ev sahipliğini kazanmasında en büyük rolü milyar dolarlar harcanarak yapılacak modern stadlar almıştı.

Barcelona tarihinde ilk kez 2006 yılında formasının üstünde UNICEF'in ismini koymuştu göğüs reklamı olarak. Ama Katalan ekibi bunun için para almamış hatta yılda 1.5 milyon euro vermişti bu ismin formada taşınması karşılığında.

Eski başkan Laporta'nın Barcelona dönemi başarılar ile dolu olsa da şu anki başkan Sandro Rossell daha başkanlığının ilk ayı dolmadan kulübün büyük bir mali krizde olduğunu ve '150 milyon euroluk' krediye ihtiyacı olduğunu açıklamıştı.

Barcelona bugün atılan imza ile 'Qatar Foundation' ile sponsorluk anlaşması yaparak tarihin en büyük 'göğüs sponsorluğu' ücretini alacak. Katar kuruluşu, Katalan ekibi ile yıllığı 30 milyon eurodan 5 yıllığına anlaştı. Anlaşma 2011-2012 sezonu ile beraber başlasa da 'Qatar Foundation' bu sezonun geri kalan kısmı için de 15 milyon euro ödeyecek ve Barcelona'nın kasasına toplam 165 milyon euro girecek.

Bu anlaşmadan sonra akıllara gelen en önemli soru ise UNICEF ile olan anlaşmanın ne olacağıydı.

Barcelona kulübünün yaptığı açıklamada, forma üzerinde 2 logonun birleştirilmeye çalışılacağı, bu gerçekleştirmedii takdirde ise formada sadece UNICEF logosunun kalacağu belirtildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails