7.12.2010

'Altın Top' Ödülü Barcelona'ya Gidiyor!


Bundan tam 1.5 ay önce 'FIFA Altın Top' ödülüne aday 23 futbolcunun isimlerini şu postta vermiştik.

Bu sezon ilk kez FIFA ile France Football Dergisi'nin ortaklaşa verdiği 'Ballon D'or' ödülü yapılan oylamalar sonucunda bugün 23 kişiden 3 kişiye indirildi.

Geçen sezon bu ödülü kazanan Messi'nin yanı sıra, Barcelona ve İspanya milli takımı orta sahasının değişilmez ikilisi Xavi ve Iniesta son 3'e kalan futbolcular oldu. Xavi geçen sezon son 3'e kalırken, Iniesta da son 5'e kalmıştı.

10 Ocak 2011'de 'Altın Top' ödülü sahibini bulacakken aynı gün verilecek 'Yılın En İyi Teknik Direktörü' ödülü için de son 3'e kalan teknik direktörler şu şekilde oldu: Jose Mouriho, Pep Guardiola, Vicente Del Bosque

1957 yılından itibaren verilmeye başlanan 'Ballon D'or' ödülleri tarihinde 2. kez son 3'e kalan isimler aynı takımda oynayan futbolcular oldu. 1988 yılında son 3'e Milan takımından Van Basten, Gullit ve Rijkaard kalmış, 129 oy olan Marco Van Basten bu ödülün sahibi olmuştu.

Her ne kadar Dünya Kupası'nda pek parlak bir performans göstermese de eğer Messi bu sezon da bu ödülü kazanırsa, Kevin Keegan, Johan Cruyff, Karl-Heinz Rummenigge ve Marco Van Basten'den sonra 'Altın Top' ödülünü üstüste 2. kez kazanan 5. futbolcu olacak. 1983,1984 ve 1985'de üstüste 3 sene bu ödülü kazanan Michael Platini'nin rekoruna ise henüz ulaşan herhangi bir futbolcu olmadı.

Elenen 20 futbolcu içinde bir isim vardı ki o kişi benim 'Altın Top' için favori ismimdi. Inter'in geçen sezon yaptığı 3'lemede büyük rol olan, Hollanda'yı Dünya Kupası'nda Robben ile birlikte finale çıkaran Wesley Sneijder'in son 3'e kalamaması sadece benim için değil tüm dünya spor kamuoyu için şaşkınlık yaratmıştır eminim.

Kalan 3 isimden ise gönlüm Xavi'nin kazanmasından yana. Ama yine de Messi'nin bu sezonki istatistikleri ve rekorlarını düşününce üstüste 2. kez ödülü alması yüksek ihtimal gibi duruyor. 1 ay sonra cevabını hep beraber göreceğiz. Hak eden kazansın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails