9.01.2011

İtalya'da Haftanın Maçı: Milan 4-4 Udinese


Serie A'da bugün oynanan maçlarla birlikte Napoli-Juventus maçı dışında ligin ilk yarısındaki maçlar sona erdi. İtalya'da 2.5 hafta süren devre arası tatili 17. hafta maçlarından sonra olduğu için 20. hafta maçları ertesi hafta oynanmaya devam edecek.

Ligin 19. haftası birden fazla geri dönüşün yaşandığı, maç içinde galip tarafların sürekli değiştiği bir hafta oldu...

Hafta içi Catania'yı 2-0 geriden gelip 4-2'lik skorla mağlup eden Roma bu sefer öne geçtiği maçı kaybetti. Toplam 3 kırmızı kartın çıktığı Sampdoria-Roma mücadelesinde gülen taraf 1-0 geriden gelip maçı 2-1 kazanan Sampdoria oldu.

Yılbaşında Benitez ile yollarını ayırarak Milan'ın eski hocası Leonardo'yu takımın başına getiren Inter yeni hocası ile çıktığı ilk maçta sahasında Napoli'yi 3-1 mağlup etmişti. Bugün de Catania'ya konuk olan Inter 71. dakikada 1-0 geriye düşse de Cambiasso'nun 4 dakikada attığı 2 golle 3 puanın sahibi oldu. Son 5 sezonun Serie A şampiyonu şu anda 2 maç eksiği ile lider Milan'ın 11 puan gerisinde bulunuyor.

Bu sezon zirvenin çok uzağında kalan Fiorentina ligin sondan 2. sırasında yer alan Brescia'yı konuk etti Artemio Franchi stadında. İlk 45 dakikayı konuk ekip 2-0 önde tamamlamasına rağmen Mor-Menekşeler 72, 86 ve 88. dakikada bulduğu goller ile maçtan 3-2 galip ayrılarak iç sahadaki üstüste 5. galibiyetini aldı.

Bu kadar fazla geri dönüşün olduğu bir haftada yine de en heyecanlı maç berabere biten bir karşılaşma oldu. 11. haftada Lazio'dan aldığı liderlik koltuğunu 8 haftadır bırakmayan Milan kendi sahasında Udinese'yi konuk etti. Udinese, Di Natale, Alexis Sanchis ve Denis ile maçta 3 kez öne geçse Milan her seferinde rakibini yakalamayı başardı.

Di Natale'nin 66. dakikada farkı 2'ye çıkarmasına 69'da Cassano hamlesi ile karşılık veren Allegri bunun meyvesini 82. dakikada Pato'nun golü ile skorun 3-3'e gelmesi ile aldı. Çünkü golde asisti yapan isim Cassano'ydu. 84'de oyuna giren Denis 89. dakikada Udinese'yi 4-3 öne geçirse de 90+3'de 'Ibrakadabra' maçta son sözü söyleyen isim oldu.

40 puanla Serie A'da liderliğini sürdüren AC Milan bu sezon ligde 2. kez bir maçta 4 gol atarken kalesinde tam 55 lig maçı sonrası 4 gol gördü. Milan bu maçtan önce kalesinde 4 golü en son 29 Ağustos 2009 tarihinde ligin 2. hafta maçında yine kendi sahasına 4-0 yenildiği Inter maçında görmüştü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails