13.01.2011

Ronaldinho Flamengo'da!


Roberto Carlos, Ronaldo, Kleberson, Deco, Fred, Emerson, Rafael Sobis, Cicinho, Ricardo Oliveria, Marcelinho, Deivid, Lincoln, Elano...

Yukarıda ismi geçen futbolcular bir dönem Avrupa futboluna damgasını vurmuş ve daha sonra ülkeleri Brezilya'ya dönmüş ve halihazırda ülkelerinde top koşturan yıldız oyunculardan bazıları.

Bu isimlerin arasına dün itibarıyla 10 senedir Avrupa'da PSG, Barcelona ve Milan forması ile kazanmadık kupa, alınmadık ödül bırakmayan Ronaldinho da eklendi. Son olarak İtalya'nın Milan takımında forma giyen ama beklenen performansı sergileyemeyen 'Ronaldo de Assis Moreira (Ronaldinho)' yetiştiği kulüp olan Gremio'nun teklifini reddederek Brezilya'nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Flamengo'ya transfer oldu.

18 yaşında Gremio takımında profesyonel futbol kariyerine başlayan Ronaldinho bu kulüpte 3 sezonda çıktığı 52 maçta 24 gol kaydetti ve 2001 yazında 5.1 milyon euroluk bonservis ücreti ile Fransa'nın Paris St. Germain takımına transfer oldu.

PSG'ye transfer olduğu anda henüz 21 yaşında olmasına rağmen 21 kez Brezilya Milli takım formasını sırtına geçirmiş ve 9 gol kaydetmişti Ronaldinho...

Avrupa'daki ilk senesinde vatandaşlarının aksine ilk transferini İspanya ve Portekiz gibi ülkelere yapmamasına rağmen uyum sorunu yaşamadı Ronaldinho. PSG'de geçirdiği 2 sezonda toplam 77 maçta forma giyerken 25 gol 18 asistlik bir performans sergiliyordu. 2002 Dünya Kupası'nda 5 maçta forma giyen ve 2 gol 3 asist yapan Ronaldinho turnuva sonrası 16 kişiden oluşan 'Dünya Kupası'nın Rüya Takımı'nda da kendine yer buluyordu.

Ronaldinho'nun bu performansı Barcelonalı yetkililerin gözünde kaçmıyor ve yeni başkan Laporta'nın seçim kozu olarak 32 milyon euroya Barcelona'ya transfer oluyordu. Barcelona'da 5 sezon forma giyen Brezilyalı yıldız son sezonu dışında her sezon harika bir performans sergiledi.

Barcelona'daki ilk sezonunda 'Altın Top' ödülünün de sahibi olan Ronaldinho, Şampiyonlar Ligi'nin kazanıldığı 2005-2006 sezonunda da 'Altın Top' ödülünün sahibi olmuştu. La Liga'da top koşturduğu 5 senede 145 maça çıkan ve 69 gol, 59 asistlik bir performans sergileyen Ronaldinho toplamda ise Barcelona forması ile çıktığı 207 maçta 94 gol atıp 80 asist yaptı.

Özellikle 19 Kasım 2005 tarihinde Bernabeu stadında Barcelona'nın Real Madrid'i 3-0 yendiği maçtaki futbolu ve attığı 2 gol ile Katalan ekibini taraftarlarının gönlünde taht kuran Ronaldinho, 2008 yazında büyük umutlarla 18.5 milyon euro ücretle Milan'ın yolunu tuttu.

Milan'daki ilk sezonunda ligde sadece 16 maçta ilk 11 başlayan ve toplamda o sezon 35 maçta forma giyen Ronaldinho 8'i ligde olmak üzere 10 gol attı 5 de asist yaptı. 2009-2010 sezonunda ise Barcelona performansına yakın bir performans sergiledi. Ligde sadece 2 maç kaçıran Ronaldinho 36 lig maçında 12 gol 14 asist yaptı. Şampiyonlar Ligi'nde 6 maçta 3 gol 1 asist yapmasına rağmen 2. turda takımının M.United'a elenmesine mani olamadı.

Bu sezon ise özellikle Robinho ve Ibrahimovic'in takıma katılması ile gözden düşen Ronaldinho ligin ilk yarısında 11 maçta sadece 607 dakika sahada kalırken 3 asist yaptı. Şampiyonlar Ligi'nde 5 maçta 315 dakika forma giyen Brezilyalı yıldız bu sezonki tek golünü 85. dakikada oyuna girmesine rağmen Auxerre deplasmanında 90. dakikada attı.

11 Ocak tarihinda Blackburn Rovers, Gremio, Palmeiras takımlarının teklifini reddederek Flamengo'nun teklifini kabul eden Ronaldinho yeni takımı ile 4 yıllık bir sözleşme imzalarken yeni sezonda '10' numaralı formayı giyecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails