14.04.2011

17 Günde 4 El Classico!


İş yerinde Celtic-Rangers maçlarının çok geyiğini yapmıştık arkadaşlarla. Lig maçı, Lig Kupası maçı, Federasyon kupası maçı derken bu sezon birbirleri ile çok maç yaptılar. Bu geyiği yaparken nereden aklımıza gelirdi ki Barca ve Real'in bu duruma düşeceği :)

Dün gece Messi'nin golü ile Barcelona'nın deplasmanda Shaktar'ı yenmesinden sonra bu gece de Real Madrid, Tottenham'ı Cristiano Ronaldo'nun attığı tek golle geçti ve 2 ezeli rakip resmen Şampiyonlar Ligi yarı finalinde birbirlerine rakip oldu.

Bu eşleşme ile beraber belki de 100 yılda bir olacak birşey gerçekleşti. 17 Nisan-2 Mayıs arasında bu 2 ekip tam 4 kez karşılaşacak. 1 sezon içinde 4-5 maç yapmaları alışılmadık bir durum değil ama bu 4 maçın 17 gün içinde olmasına ilerleyen yıllarda bir daha şahit olurmuyuz emin değilim.

İlk olarak 17 Nisan Cumartesi gecesi Santiago Bernabeu stadında lig maçında karşı karşıya gelecek bu 2 ekip. 29 Kasım 2010'da Nou Camp'taki maçta rakibine 5-0 mağlup olan Real Madrid için bir nevi rövanş maçı olucak bu maç. Ligde Barca'nın 8 puan gerisinde oldukları için kazansalar bile 5 puanlık farkın son 6 maçta kapanması zor.

Bu maçtan sadece 3 gün sonra İspanya Kral Kupası final maçında Valencia'nın stadı Mestella Stadı'nda kozlarını paylaşacaklar. Bu kupada 35. final maçına çıkan Barcelona'nın hedefi 26. şampiyonluk. Real Madrid'in ise daha önce oynadığı 36 Kral Kupası finalinde 17 kez şampiyonluğu var.

İspanya sınırları içinde oynanan 2 maçın ardından sıra uluslararası maçlara geliyor. Önce 27 Nisan'da Santiago Bernabeu'da, sonra da 2 Mayıs tarihinde Nou Camp'ta Şampiyonlar Ligi yarı finalinde izleyeceğiz onları. 2 takımın da tek hedefi olacak: Wembley Stadı'nda oynanacak final maçında yer almak.

Biz futbolseverler ise koltuklarımıza kurulup 2.5 haftalık süreç içinde tam 4 defa 'El Classico'ya tanık olacağız. Bizim nesil çok şanslı gerçekten :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails