11.04.2011

...ve Louis Van Gaal Gider!

2008-2009 sezonunda kulübün başına Jurgen Klinsmann'ı getiren Bayern Münih sezon sonunu beklemeden Almanların efsanevi futbolcusu ile yollarını ayırmış ve sezonu şu anda Leverkusen'in başında olan Jupp Heynckes ile tamamlamıştı.

2009-2010 sezonun başında ise büyük umutlarla Hollandalı teknik adam Louis Van Gaal getirildi takımın başına. O sezondan önce 5 senedir Alkmaar'ı çalıştıran ve son senesinde Hollanda liginde şampiyon olan Van Gaal, Bayern Münih ile ilk senesinde Schalke'nin 5 puan önünde Bundesliga şampiyonu olmuştu.

Hollandalı teknik adam geçen sezon sadece ligi kazanmakla kalmamış Bayern Münih'e Şampiyonlar Ligi'nde final oynatmış ve Almanya Kupası'nı da müzesine götürmüştü. Van Gaal Kicker tarafından '2010 yılının en iyi teknik direktörü' seçildi.

2010-2011 sezonu ise hem Van Gaal için hem de Bayern Münih için kabus gibi başladı. Ligde ilk 7 haftada sadece 7 puan alan Bayern daha sonradan toplarlansa da bu sezon aşırı formda olan Dortmund ve Leverkusen'in gerisinde kalarak şampiyonluk yarışından erken koptu.

Ligde kötü bir sezon geçiren Van Gaal'ın elinde sadece Şampiyonlar Ligi kalmıştı. Son 16'da eşleştiği Inter'i ilk maçta deplasmanda 1-0 yenmesine rağmen rövanşta kendi sahasında 88. dakikada yediği golle 3-2 yenilerek elenince Bayern Münih yönetimi sezon sonu Hollandalı teknik adamla yollarını ayıracağını açıklamıştı.

7 Mart'ta yapılan bu açıklamaya rağmen sezon sonu beklenmeden 10 Nisan günü Louis Van Gaal'in görevine resmen son verildi. 60 yaşındaki teknik adam da resimde görüldüğü üzere sadece çantasını ve ceketini alarak kulüpten ayrılmış :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails