21.04.2011

'İspanya Kral Kupası' 18 Yıl Sonra Real Madrid'in!

Tartışmasız şu anda hem İspanya'nın hem de Avrupa'nın en iyi 2 takımı Barcelona ve Real Madrid. Hem kazandıkları kupalar, hem oynadıkları futbol, hem de kadrolarında yer alan futbolcular ile bu 2 takımın maçları her zaman en çok izlenen maçlar olmuştur.

Ligde karşı karşıya geldikten 4 gün sonra bu 2 takım bu kez kozlarını İspanya Kral Kupası'nda kozlarını paylaştılar. Real Madrid'in lige havlu atmasının da etkisi ile lig maçı biraz sönük geçse de kupa maçında her 2 takımın da iştahlı olması ve maçın çok heyecanlı geçmesi bekleniyordu.

25 kezle 'Copa Del Rey'i en fazla müzesine götüren takım olan Barcelona bu kupada son şampiyonluğunu 2009 yılında A.Bilbao'yu 4-1'lik skorla geçerek almıştı. 36 finalde sadece 17 kez bu kupanın sahibi olan Real Madrid ise 'Kral Kupası'nı en son 1993 yılında R.Zaragoza'yı 2-0 yenerek kazanmıştı.

Maça oldukça hızlı bir giriş yapan Real Madrid, ilk yarıda maçı kazanmayı daha çok isteyen ve daha çok pozisyona giren takımdı. İkinci yarıda ise Barcelona oyunun tamamen hakimi olup Real Madrid'i yarı sahasına hapsetse de Casillias'ı geçmeyi başaramadı ve maçın normal süresi 0-0 sona erdi.

1902 yılından beri düzenlenen Kral Kupası finalleri tarihinde 4. kez bir maçın 90 dakikasında gol sesi çıkmazken, 5. kez bir Kral Kupası finali uzatmalara gitti. Uzatmalara giden diğer 4 maçın 3'ünde penaltılarla kazanan takım belli olurken 1995-1996 sezonunda A.Madrid, Barcelona'yı 102. dakikada Pantic'in attığı golle 1-0 yenmişti.

10 Nisan 1996'da oynanan o maçın üstünden 15 sene geçtikten sonra Barcelona yine aynı kaderi paylaştı ve bu kez Cristiano Ronaldo'nun 103. dakikada attığı kafa golü ile kupayı yine uzatmalarda yediği golle kaybetti.

Real Madrid kariyerindeki ilk kupasını kazanan Jose Mourinho bu zaferle birlikte Porto, Chelsea ve Inter'den sonra Real Madrid'le de çalıştığı ülkenin yerel kupasını kazanma başarısını gösterdi. Cristiano Ronaldo uzatmalarda attığı golle toplamda 7 gole ulaşarak Messi ile beraber bu sezon 'İspanya Kral Kupası'nda en çok gol atan oyuncu oldu.

Bu arada 'El Classico' heyecanı son sürat kaldığı yerden devam ediyor. Ligi Barcelona, kupayı Real Madrid aldı. Sırada Şampiyonlar Ligi var. Bakalım orada kim gülecek ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails