23.04.2011

Hangi Ülkede Kim Ne Kadar Kazanıyor ?

Amerika'nın en ünlü spor kanallarından olan ESPN tüm dünyayı kapsayan bir araştırma yapmış ve 182 ülkenin en çok kazanan sporcu oyuncularını listelemiş.

182 ülkenin 114'ünde zirvede futbolcular var. Listenin geri kalanında ise 18 basketbolcu, 12 beyzbolcu, 6 otomobil yarışçısı, 5 golfçü, 5 Amerikan futbolu oyuncusu, 5 hokeyci, 4 krikteçi, 3 boksör, 3 atletizmci, 2 rugby oyuncusu, 2 tenisçi, 1 badmintoncu, 1 yüzücü, 1 bisikletçi, 1 sumo güreşçisi ve 1 motorsiklet yarışçısı yer alıyor.

Türk olarak en çok parayı kazanan isim yıllık 9.8 milyon dolarla NBA'de Orlando forması ile başarılı bir şekilde mücadele eden Hidayet Türkoğlu. Türk olmasalar da şu anda Türkiye'de top koşturan 3 futbolcu da bu listede kendilerine yer bulmuş.

Galatasaray forması giyen Cana yıllık 2.5 milyon dolar ile Arnavutluk'un, Trabzonspor forması giyen Yattara yıllık 717.000 dolar ile Gine'nin ve Manisaspor forması giyen Manucho yıllık 865.579 dolar ile Angola'nın en çok para kazanan sporcusu.

Carlos Tevez yıllık 19 milyon dolarlık kazancı ile Messi'yi geride bırakarak Arjantin'in en çok kazanan sporcusu. Dünyaya sayısız yıldız futbolcu kazandıran Brezilya'da ise en çok kazanan kişi futbolcu değil. F1 pilotu Felipe Massa yıllık 17.05 milyon dolarlık kazancı ile Brezilya'nın zirvesinde.

İngiltere'den de listeye yine bir F1 pilotu olan Lewis Hamilton girmiş yaklaşık olarak 18.5 milyon dolar yıllık kazancı ile. Fransa'da ise yılda 14.1 milyon dolar kazanç ile B.Münih'te top koşturan Franck Ribery listede. Almanya'da ise NBA takımlarından Dallas'ta forma giyen Dirk Nowitzki 17.2 milyon dolar ile listede.

Moto GP'nin en ünlü pilotu olan Valentino Rossi birçok futbolcu rakibini geride bırakarak İtalya'dan listeye girmiş. Rossi'nin 1 yılda kazandığı ücret yaklaşık olarak 21 milyon dolar. Cristiano Ronaldo yıllık 19.5 milyon dolarlık kazancı ile Mourinho'yu geçerek listede yer alırken İspanya'dan listeye yılda 22.7 dolar kazanan F1 pilotu Fernando Alonsı girmiş.

182 ülke içinde yılda en çok parayı kazanan isimler ise ABD'li beyzbol oyuncusu Alex Rodriguez ve Filipinlerli boksör Manny Pacquiao. Her 2 sporcunun da yıllık kazancı yaklaşık olarak 32 milyon euro.

Listede yer alan oyuncular içinden en az ücret alan isim ise Nepallı futbol oyuncusu Santosh Sahukhala. Yılda 8.430 dolar kazanan futbolcu, ülkesinde 1 kişinin ortalama yıllık kazancının 452 dolar olduğu düşünülünce ülkesinin şartlarına göre az para aldığı söylenemez.

Listenin tamamını merak edenler 182 ülkenin en çok kazanan oyuncusuna buradan bakabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails