20.04.2011

Ş.Ligi Çeyrek Final Maçlarının İstatistiksel Analizi!

► Jose Mourinho 4 farklı takımla Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükselen ilk teknik direktör oldu. (Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid)

► İngiltere'de oynanan Tottenham-Real Madrid maçında konuk ekibin teknik direktörü Jose Mourinho 11 yıllık teknik direktörlük kariyerinde 500. maçına çıktı.

► Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez yarı finale yükselen 4 takımın tamamı çeyrek finalde oynadığı her 2 maçı da kazanarak tur atladı.

► Şampiyonlar Ligi'nde şu ana kadar toplam 340 gol atıldı. (Oynanacak 5 maç var) Geçen sezon toplmanda bu sayı 320'ydi.

►Bu sezon çeyrek final ilk maçlarında atılan 18 gol Şampiyonlar ligi tarihinde çeyrek final ilk maçlarında atılan en çok gol olarak tarihe geçti.

► Chelsea'nin 50 milyon pound bonservis ücreti ile Liverpool'dan transfer ettiği Fernando Torres tam 863 dakikadır gol atamıyor. İspanyol oyuncu son golünü Liverpool forması ile 22 Ocak'ta Wolverhampton'a atmıştı.

► Son 7 sezonda Arsenal'i eleyen takımların hepsi bir sonraki turda Şampiyonlar Ligi'ne veda etmişti. Bu sezon Arsenal'i eleyen Barcelona bir sonraki turda Shaktar'ı eleyerek bu seriyi sonlandırdı.

► Üstüste 4. sezon Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale kalan Barcelona, Real Madrid (2000-2003) ve Juventus (1996-1999)'dan sonra bunu başaran 3. takım oldu.

► 2006 yılından sonra ilk kez Şampiyonlar Ligi yarı finaline 2 İspanyol takımı birden yükseldi. 2006'da Barcelona ve Villarreal yarı finalde mücadele etmişti.

► Inter'i her 2 maçtada yenerek eleyen Alman ekibi Schalke, Bayern Münih, Bayer Leverkusen ve Dortmund'dan sonra Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükselen 4. Alman takımı oldu.

► Manchester United, Şampiyonlar Ligi'nde kendi sahasında oynadığı son 31 maçın sadece 1'ini kaybetti. (25 Kasım 2009'da Beşiktaş'a). United bu 31 maçın 22'sinden galip ayrıldı.

► Messi, Barcelona forması ile çıktığı son 32 Şampiyonlar Ligi maçında 26 gol attı. Arjantinli yıldız bu gollerin 15'ini ilk 11'de çıktığı son 13 maçta attı.

► Barcelona'ya Nou Camp'ta 5-1 yenilen Shaktar Donetsk, Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son 11 deplasman maçının 9'unda rakip filelere gol atma başarısı gösterdi.

► Barcelona-Shaktar maçının 98. saniyesinde Shaktar filelerini havalandıran Iniesta, Şampiyonlar Ligi tarihinde Barcelona'nın en hızlı golünü atan futbolcusu oldu.

► Şampiyonlar Ligi'nde iç sahada oynadığı son 9 maçın tamamını kazanan Barcelona kendine ait olan bu rekoru egale etti.

► Ukrayna deplasmanında takımının tek golünü atan Lionel Messi toplamda 48 gole ulaştı ve bu sezon Barcelona kariyerinde en fazla gol attığı sezon oldu.

► Barcelona maçından önce Avrupa Kupaları'nda kendi sahasında oynadığı son 13 maçta hiç yenilmeyen Shaktar, 22 Nisan 2008'den sonra iç sahada ilk mağlubiyetini aldı.

► Guardiola yönetiminde Şampiyonlar Ligi eleme turlarında deplasmanda oynadığı 7 maçın (5 beraberlik, 2 mağlubiyet) hiçbirini kazanamayan Barcelona, Shaktar'ı yenerek bu serisini sona erdirdi.


► Chelsea ile oynanan ilk maçta ağları havalandıran Rooney, Shevchenko'dan (2003-2007) sonra 5 sezon üstüste (2007-2011) Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde gol atan 2. futbolcu oldu.

► Chelsea'nin kaptanı Frank Lampard, Manchester United ile oynanan ilk maçta Chelsea formasıyla 500. maçına çıktı.

► Chelsea, Manchester United ile oynadığı ilk maçla birlikte Şampiyonlar Ligi tarihindeki 100. maçına çıkmış oldu.

► Chelsea ile oynanan 2 maçta da forma giyen Ryan Giggs, Manchester United'ın Şampiyonlar liginde forma giyen en yaşlı futbolcusu oldu. (37 yaş 134 gün) Bu rekor daha önce Laurent Blanc'a (37 yaş 119 gün) aitti.

► Old Trafford'ta oynanan rövanş maçında yaptığı 2 asistle M.United'ı Chelsea karşısında galibiyete taşıyan Ryan Giggs, takımının Şampiyonlar Ligi'nde attığı son 4 golün de asistini yaptı.

► Manchester United, Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son 22 deplasman maçında sadece 1 mağlubiyet aldı. (30 Mart 2010'de 2-1'lik skorla B.Münih'e karşı)

► Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon oynadığı 5 deplasman maçında da gol yemeyen Manchester United, 2005-2006 sezonunda Arsenal'in bu alandaki rekorunu egale eti.

► Chelsea ile Manchester United'ın oynadığı son 8 resmi maçın hepsinin ilk yarısı 1-0 sona erdi.

► Şampiyonlar Ligi'nde 7. kez çeyrek finalde mücadele eden Chelsea bu turda kendi sahasında oynadığı 7 maçın 6'sında kalesinde gol gördü.

► Rooney, Şampiyonlar Ligi'nde attığı son 7 golün 5'ini deplasman maçlarında attı.

► Şampiyonlar Ligi'nde toplam 23 golü bulunan Wayne Rooney bu 23 golün 12'sini eleme turlarında attı.

►Chelsea'ye attığı gol ile Şampiyonlar Ligi kariyerindeki 4. golünü atan Park Ji-Sung, bu gollerin tamamını eleme maçlarında attı.

► Toplamda yediği 2 golle bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde en az gol yiyen takım olan Manchester United tam 7 maçta kalesinde gol görmedi.

► Arsenal forması ile Tottenham'a karşı 9 maçta 8 golü bulunan Adebayor, Şampiyonlar Ligi ilk maçında attığı 2 golle Tottenham'a karşı 10. maçında 10. gole ulaştı.

► Tottenham'a karşı 2 maçta 5 gol atan Real Madrid, toplamda 24 golle bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde en çok gol atan takım oldu.

► Real Madrid bu sezondan önce Şampiyonlar Ligi'nde son çeyrek final maçını 24 Mart 2004'te Monaco ile oynamış ve o maçı 4-2 kazanmasına rağmen ilk maçı 3-1 kaybettiği için elenmişti.

► Tottenham'a karşı 5. dakikada Adebayor ile ilk golünü bulan Real Madrid, İngiliz takımlarına karşı Şampiyonlar Ligi'nde tam 395 dakika sonra gol attı.

► Real Madrid ile oynanan ilk maçın 15. dakikasında çift sarıdan kırmızı kart gören Peter Crouch, Şampiyonlar Ligi'nde en hızlı 2 sarı kart gören futbolcu oldu. Daha önceki rekor 20 dakika ile Maribor'lu Geri Cipi'ye aitti.

► Tottenham'ı ilk maçta 4-0 mağlup eden Real Madrid, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde 3. kez 4-0 galip geldi. (Grup maçlarında; Ajax 0-4 Real Madrid, Real Madrid 4-0 Auxerre)

► Real Madrid bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde kendi sahasında oynadığı 5 maçı da kazanırken toplam 15 gol attı ve hiç gol yemedi.

► White Hart Lane'de Real Madrid'in tek golünü atan Cristiano Ronaldo, Tottenham'a karşı forma giydiği son 3 maçta 4 gol attı.

► Tottenham, Avrupa Kupaları'nda İspanyol takımlarına karşı kendi sahasında oynadığı 5 maçın 4'ünde gol yedi.

► Tottenham, Avrupa Kupaları'nda kendi sahasında oynadığı son 17 maçın sadece 3'ünde kalesinde gol görmedi.

► Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 10 maçta da gol atan Real Madrid, bu 10 maçın hepsinde maçların açılış golünü attı.

► Tottenham maçında Real Madrid forması ile 80. maçına çıkan Cristiano Ronaldo 73. golünü attı. Portekizli yıldız bu gollerin 13'ünü forma giydiği 16 Şampiyonlar Ligi maçında attı.

► Schalke forması ile Şampiyonlar Ligi'nde gollerine devam eden ve Inter'e her 2 maçta da gol atan Raul, toplamda 140. Şampiyonlar ligi maçında 71. golünü attı.

► Inter filelerini her 2 maçta da havalandıran Raul, eleme turlarında attığı gol sayısını 18'e yükselterek Shevchenko'nun bu kulvardaki rekorunu egale etti.

► Schalke, Avrupa Kupaları'nda İtalyan ekiplerine karşı kendi sahasında oynadığı son 5 maçın hiçbirinden mağlup ayrılmadı.

► Schalke'ye karşı 2 maçta toplam 7 gol yiyen Inter, toplamda 21 golle bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde en çok gol yiyen takım oldu.

► Schalke'ye karşı maçın henüz 23. saniyesinde gol atan Stankovic, Şampiyonlar Ligi tarihinin en hızlı 5. golüne imza attı. Bu alanda rekor 10.3 saniye ile Roy Makaay'a ait.

► Inter'i ilk maçta İtalya'da 5-2'lik skorla mağlup eden Schalke, Şampiyonlar Ligi tarihinde ilk kez bir maçta 5 gol attı.

► Inter'den önce Şampiyonlar Ligi eleme turlarında kendi sahasında bir maçta 5 gol yiyen son takım Sporting Lizbon'du. (25 Şubat 2009: S.Lizbon 0-5 B.Münih)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails