16.05.2011

Kendi Düşen Ağlamaz(!)


Geçen sezonu 4. sırada bitiren ve bu sezon Şampiyonlar ligi önelemesinde mücadele eden Sampdoria geride bıraktığımız haftasonunda sahasında Palermo'ya 2-1 yenilerek Serie B'ye düşen 3. ve son takım oldu.

Aslında Sampdoria için bu sezon da mükemmel başlamıştı. İlk 15 haftada sadece 2 kez yenilen Sampdoria aldığı 5 galibiyet ve 8 beraberlik ile 6. sırada yer alıyordu. Önce Cassano ile anlaşmazlıklar oldu ve yollar ayrıldı, ara transfer döneminde ise Pazzini Inter'e satıldı.

Geçen sezonki başarıda büyük pay sahibi olan bu 2 futbolcudan Pazzini ligde 37 maçta 19 gol atmış Cassano ise 30 maçta attığı 9 golün yanı sıra 8 de asist yapmıştı. Ve ne olduysa bu 2 futbolcu takımdan ayrıldıktan sonra oldu.

18. haftadaki mucizevi Roma galibiyetinden sonra oynadığı 5 maçta sadece 1 puan alan Sampdoria 9. sıradan 14. sıraya geriledi. 24. haftada iç sahada aldıkları Bologna galibiyeti de ilaç olmadı ve bu maçtan sonra oynadıkları 9 lig maçında 2 beraberlik 7 mağlubiyet ile 18. sıraya kadar düştüler. Bu 9 maçın 6'sında gol bile atamadıklarını söyleyelim.

35. haftada son sıradaki Bari'yi yenseler de ertesi 2 hafta da hem Genoa hem de Palermo'ya karşı alınan mağlubiyetler ve 17. sıradaki Lecce'nin Napoli ve Bari'yi yenmesi ile Sampdoria bitime 1 hafta kala küme düşmeyi garantiledi.

Cassano ve Pazzini'li 15 haftada 5 galibiyet 8 beraberlik 2 mağlubiyet. Bu 2 oyuncunun olmadığı 22 haftada ise 3 galibiyet 4 beraberlik 15 mağlubiyet. Kısaca işin özeti ve matematiği budur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails